Cu o lună înaintea alegerilor din Germania, un nou sondaj de opinie confirmă ascensiunea social-democraţilor

Publicat:

Un nou sondaj de opinie confirmă creşterea de popularitate a social-democraţilor (SPD) în dauna Uniunii Creştin-Democrate (CDU), înainte cu o lună de alegerile parlamentare federale, transmite DPA, potrivit agerpres.  

Potrivit barometrului politic publicat de postul de televiziune public ZDF, SPD a urcat cu trei puncte procentuale în preferinţele electoratului faţă de acum două săptămâni.


Citește și : Un fost ministru afgan şi-a găsit de muncă în Germania (VIDEO): ‘Nu am de ce să mă simt vinovat’

Astfel, dacă alegerile din Germania ar avea loc duminică, social-democraţii ar obţine 22% din voturi, la fel ca CDU, care însă a pierdut patru puncte procentuale faţă de precedenta anchetă sociologică.

Partidul Verde ar urma să obţină 20% din sufragii, cu un punct procentual faţă de sondajul anterior.

Sprijinul pentru ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD, extrema dreaptă) a rămas neschimbat la 11%, în timp ce Die Linke (extrema stângă) a pierdut un punct procentual, ajungând la 6%.

În privinţa politicienilor cu şanse la funcţia de cancelar în urma alegerilor din 26 septembrie, sondajul indică un avans clar al liderului social-democrat Olaf Scholz în faţa liderului CDU, Armin Laschet. Doar 25% dintre germani îl consideră pe Laschet potrivit pentru a conduce viitorul guvern german, în timp ce 65% sunt de părere că Olaf Scholz ar trebui să fie cancelar.

Citește și : CUTREMUR puternic în Filipine

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.