X

Cu o lună înaintea alegerilor din Germania, un nou sondaj de opinie confirmă ascensiunea social-democraţilor

Un nou sondaj de opinie confirmă creşterea de popularitate a social-democraţilor (SPD) în dauna Uniunii Creştin-Democrate (CDU), înainte cu o lună de alegerile parlamentare federale, transmite DPA, potrivit agerpres.  

Potrivit barometrului politic publicat de postul de televiziune public ZDF, SPD a urcat cu trei puncte procentuale în preferinţele electoratului faţă de acum două săptămâni.

Citește și : Un fost ministru afgan şi-a găsit de muncă în Germania (VIDEO): ‘Nu am de ce să mă simt vinovat’

Astfel, dacă alegerile din Germania ar avea loc duminică, social-democraţii ar obţine 22% din voturi, la fel ca CDU, care însă a pierdut patru puncte procentuale faţă de precedenta anchetă sociologică.

Partidul Verde ar urma să obţină 20% din sufragii, cu un punct procentual faţă de sondajul anterior.

Sprijinul pentru ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD, extrema dreaptă) a rămas neschimbat la 11%, în timp ce Die Linke (extrema stângă) a pierdut un punct procentual, ajungând la 6%.

În privinţa politicienilor cu şanse la funcţia de cancelar în urma alegerilor din 26 septembrie, sondajul indică un avans clar al liderului social-democrat Olaf Scholz în faţa liderului CDU, Armin Laschet. Doar 25% dintre germani îl consideră pe Laschet potrivit pentru a conduce viitorul guvern german, în timp ce 65% sunt de părere că Olaf Scholz ar trebui să fie cancelar.

Citește și : CUTREMUR puternic în Filipine

 

Tags: CDUgermaniaPartidul VerdesondajSPD
Categorii: Diaspora