Cuba treimite zeci de medici şi infirmieri în Andorra

Publicat:

Cuba a trimis sâmbătă 39 de medici şi infirmieri în principatul Andorra, a doua ţară europeană căreia Havana îi oferă ajutorul în lupta împotriva coronaviruslui, scrie AFP, scrie agerpres.

“Vor îndeplini o misiune într-un loc unde este nevoie, este o decizie personală şi voluntară”, a declarat medicul Jorge Delgado, directorul serviciilor cubaneze de colaborare medicală.


Citește și : Cononavirus în SUA: Peste 120.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 2.000 de decese

Insula acţionează la solicitarea principatului cu 70.000 de locuitori, situat între două ţări europene foarte afectate de pandemie – Franţa şi Spania – şi care a înregistrat 267 de cazuri, dintre care trei decese.

“Avem o veste mare: medici şi infirmieri din Cuba specializaţi în ventilaţie asistată vin să ne ajute”, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii din Andorra, Joan Martinez.

“Este pentru prima dată când brigada noastră (grupul de profesionişti cubanezi din domeniul sănătăţii trimişi în străinătate) merge într-o ţară bogată, cu o tehnologie de vârf, deci ne vom adapta la condiţiile lor”, a declarat pentru AFP medicul Vilma Vargas.

Cu acest nou grup, Havana a trimis în ultimele zece zile 508 medici şi infirmieri în alte ţări pentru a ajuta la lupta împotriva coronavirusului: în Italia şi în 11 ţări din America Latină şi Caraibe, printre care Venezuela, Nicaragua şi Haiti.

Cuba a înregistrat 119 cazuri, dintre care trei decese.

Cu venituri de 6,3 miliarde de dolari în 2018, exportul serviciilor medicale, o veche tradiţie în această ţară socialistă, este unul din motoarele economie cubaneze, urmat de turism.

Citește și : Italia va distribui bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane

Acest program de trimitere a medicilor în străinătate – 29.000 repartizaţi în 59 de ţări – a fost denunţat anul trecut de mai multe ţări, cu Statele Unite şi Brazilia în frunte, pentru condiţiile de muncă ale acestor profesionişti, o mare parte a salariului lor revenind statului cubanez.

În consecinţă, insula a pierdut contractele cu Brazilia, Bolivia, Ecuador şi El Salvador.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO

Recean, întâlnire cu Ansamblul „Frunza nucului”; Piesa „Dă-mă, mamă, după Iura”, interpretată în fața premierului // VIDEO Prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul vizitei sale de...

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului

STUDIU/ Volumul producției globale agricole a crescut în primele 6 luni ale anului În ianuarie-iunie anul curent, producţia globală agricolă în gospodăriile de toate categoriile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.