Cum a transformat un guvernator un oraș ‘interzis’ într-un paradis turistic în doar 26 de zile

Publicat:

Cum a transformat un guvernator un oraș ‘interzis’ într-un paradis turistic în doar 26 de zile

Un oraș “interzis” din cauza violenței bandelor de traficanți de droguri a renăscut ca o destinație turistică vibrantă în doar 26 de zile, datorită eforturilor guvernatorului Javier Buitron. Esmeraldas era bântuit de bande, cu o rată a criminalității extrem de ridicată.

În orașul portuar Esmeraldas din Ecuador se aud ritmuri latino și râsete. Drumul principal de pe malul mării este mărginit de marea albastră și nisipul alb al Oceanului Pacific pe de o parte, iar pe de altă parte de baruri și restaurante pline de lume. Hotelurile au un grad de ocupare de peste 70%, iar în cele mai bune restaurante trebuie să stai la coadă pentru o masă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Orașul Esmeraldas și întregul Ecuador se află în război cu bandele de traficanți de droguri și, deși forțele de securitate câștigă în acest moment, războiul este departe de a se fi încheiat, noterază Sky News.

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Esmeraldas era o zonă interzisă. Plajele și străzile erau goale, iar hotelurile aveau un grad de ocupare aproape zero. Restaurantele erau închise, iar barurile erau deschise doar pentru câțiva clienți obișnuiți.

Bandele de traficanți de droguri și șefii lor din cartelurile mexicane au ucis oameni, au aruncat în aer mașini capcană.

Daniel Noboa, președintele Ecuadorului, în vârstă de 36 de ani, a lansat represiunea după ce faimosul gangster Adolfo “Fito” Macias a evadat din închisoarea din Guayaquil.

Președintele Noboa avea nevoie de cineva care să rezolve situația. A sunat un fost șef de poliție pensionat din Esmeraldas, care trăiește acum în Statele Unite. Bărbatul pe care l-a sunat a fost de acord și a luat următorul zbor spre casă, în Ecuador.

Javier Buitron este acum guvernatorul din Esmeraldas.Lucrând alături de poliție și de armată, Buitron este creditat cu reușita redresării întreagii situații în doar 26 de zile.

Autoritățile dețin acum controlul străzilor. De asemenea, au recâștigat controlul asupra închisorii locale, iar ofițerii și soldații pot intra în cartiere în care nu puteau intra înainte, inclusiv într-o zonă în care bandele se alăturaseră cartelurilor Sinaloa și Jalisco New Generation din Mexic.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Localnicii se declară bucuroși că lucrurile se schimbă. Chiar dacă bandele îl vor mort, guvernatorul se asigură că este prezent și vizibil, zi și noapte – cu o pază permanentă alături de el. Oamenii de aici, din Esmeraldas, îl tratează ca pe un rockstar. El a spus că faptul că vede oamenii atât de fericiți îl face fericit și îl încurajează să continue.

“Trebuie să recăpătăm încrederea oamenilor, trebuie să recuperăm economia și avem nevoie de lucruri bune pentru oameni, de oportunități”, a spus el.

“În fiecare zi muncim, nu avem timp să ne odihnim, trebuie să muncim din greu în fiecare zi, pentru că sunt aici pentru a rezolva problemele”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri Până la această oră, din cele 10 409 locuri planificate pentru elevii de clasa...

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă Seceta a devenit ceva obișnuit în ultimii ani, iar prognozele arată că,...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.