X

Cum se pregătesc oficialii moldoveni de Consiliul European

Chișinăul continuă acțiunea diplomatică în comunicarea cu oficialii europeni care urmează să dezbată săptămâna viitoare chestiunea deschiderii negocierilor în cadrul Consiliului European. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

Potrivit lui Daniel Vodă, președintele Republicii Moldova Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, dar și șeful diplomației moldovene Nicu Popescu, poartă discuții cu oficialii de nivel înalt ai tuturor statelor membre UE pentru a promova importanța lansării negocierilor pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, potrivit Știri.md

Citeşte şi:  Maia Sandu a zburat în Turcia cu ‘low-cost’

De asemenea, până în prezent, șefa statului a vorbit cu prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, și cu cel al Irlandei, Leo Varadkar, dar și cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

Dorin Recean a vorbit în această perioadă cu omologul său slovac, Robert Fico. De menționat că urmează și alte convorbiri cu omologi despre care se va comunica în curând.

Iar viceprim-ministrul Republicii Moldova Nicu Popescu a discutat cu omologii săi: Luminița Odobescu (România), Laurence Boone (Franța), Alexander Schallenberg (Austria), Hanke Bruins Slot (Regatul Țărilor de Jos), Tobias Billstrom (Suedia), Jose Albares (Spania), Peter Szjiarto (Ungaria), Xavier Bettel (Luxemburg) și sincronizarea agendei de integrare europeană cu Olha Stefanishyna (Ucraina).

Citeşte şi: Fermierii sunt indignați: ‘Autoritățile recurg la mesaje false și manipulare’

Tags: Consiliul EuropeanDaniel VodăguvernMoldova
Categorii: PoliticăȘtirile zileiU.E.