Curtea Supremă din Iran a acceptat cererea pentru un nou proces pentru un manifestant condamnat la moarte

Publicat:

Curtea Supremă din Iran a acceptat cererea pentru un nou proces pentru un manifestant condamnat la moarte din cauza unei presupuse implicări în mişcarea de contestare, a anunţat sâmbătă agenţia autorităţii judiciare, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Iranul este zguduit de manifestaţii declanşate de moartea la 16 septembrie a tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani, decedată după arestarea sa de către poliţia moravurilor pentru încălcarea codului vestimentar strict al Republicii Islamice.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Autorităţile, care spun că protestele sunt “revolte” orchestrate de ţări străine şi de grupuri de opoziţie, au arestat mii de persoane, dintre care circa zece au fost condamnate la moarte.

“Apelul lui Sahand Nourmohammad-Zadeh, unul dintre acuzaţii în recentele revolte, a fost acceptat de Curtea Supremă”, a transmis sâmbătă Mizan Online.

Avocatul său, Hamed Ahmadi, a spus la 21 decembrie pentru agenţia de presă ILNA că clientul său, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnat la moarte pentru ‘moharebeh’ (‘război împotriva lui Dumnezeu’).

Justiţia a anunţat că a condamnat 11 persoane la pedeapsa capitală pentru rolul lor în manifestaţii. Militanţii consideră că acest număr este de două ori mai mare.

Doi condamnaţi la moarte, ambii în vârstă de 23 de ani, au fost deja executaţi, fiind declaraţi vinovaţi pentru că au ucis sau rănit membri ai forţelor de securitate sau paramilitari.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Oficiali iranieni au afirmat că sute de persoane au fost ucise în timpul ‘revoltelor’, dintre care zeci de membri ai forţelor de securitate.

Curtea Supremă a dispus săptămâna trecută un nou proces pentru un rapper kurd care risca pedeapsa capitală pentru presupusă implicare în manifestaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.