Curtea Supremă israeliană îi dă undă verde lui Netanyahu

Publicat:

Curtea Supremă a Israelului a respins ca prematură o petiţie de blocare a formării guvernului de către prim-ministrul Benjamin Netanyahu, informează vineri DPA, potrivit agrepres.

Activişti pentru drepturile civile cer ca şeful guvernului conservator de dreapta să nu fie însărcinat să formeze din nou un guvern din cauza acuzaţiilor de corupţie împotriva sa.


Citeşte şi: Un deputat şi un angajat al Parlamentului francez au fost infectaţi cu coronavirus

Mişcarea pentru un Guvern de Calitate în Israel va depune din nou petiţia când rezultatul final oficial al alegerilor desfăşurate luni va fi cunoscut, a declarat vineri consilierul juridic Tomer Naor.

Comitetul electoral intenţionează să prezinte rezultatul final preşedintelui Reuven Rivlin marţi.

Netanyahu s-a aflat în funcţie încontinuu din 2009. El este acuzat de corupţie în trei cazuri. Procesul său este programat să înceapă la 17 martie.

Partidul Likud al lui Netanyahu s-a plasat ca cea mai puternică forţă în alegerile generale.

După peste 99% din voturi numărate, blocul religios de dreapta al lui Netanyahu are 58 din cele 120 de locuri în parlament, potrivit mass-media.

Tabăra de centru-stânga formată în jurul alianţei Albastru-Alb a principalului rival al lui Netanyahu, Benny Gantz, are 55 de locuri, ceea ce înseamnă că ambele blocuri au ratat majoritatea necesară de cel puţin 61 de locuri în Knesset.

Opoziţia caută să obţină sprijin pentru o iniţiativă legislativă ce îl va împiedica de asemenea pe Netanyahu să formeze din nou un guvern.

Citeşte şi: Grecia impune restricţii de navigaţie în jurul unor insule

Partidul Yisrael Beitenu al fostului ministru al apărării Avigdor Lieberman a anunţat joi un proiect de lege în virtutea căreia un membru acuzat al parlamentului nu va mai putea fi mandatat să formeze un guvern.

Potrivit media israeliene, Albastru-Alb examinează de asemenea în prezent posibilitatea unei astfel de legi.

Conform distribuţiei actuale a locurilor, centru-stânga, cu sprijinul Yisrael Beitenu, ar avea o majoritate necesară redusă de cel puţin 61 de voturi pentru a propune o astfel de lege.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.