CUTREMUR puternic în extremitatea estică a Rusiei

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,4 pe scara Ritcher s-a produs marţi în peninsula Kamceatka, în Rusia, a anunţat Institutul de Geofizică al Statelor Unite (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial, relatează EFE, potrivit agerpres.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat de USGS la 329,7 kilometri adâncime, iar epicentrul a fost stabilit la 13 kilometri distanţă de Esso, în peninsula Kamceatka, la peste 6.000 de kilometri de Moscova.


Citește și : NATO desfăşoară exerciţii de amploare la graniţa cu Belarus

Seismul s-a produs la ora 3:41 GMT, fără a fi consemnate victime sau pagube materiale, potrivit agenţiei ruseşti de presă TASS.

Filiala locală a Serviciului Geofizic al Academiei de Ştiinţe din Rusia a indicat că nu a fost emisă alertă de tsunami în urma cutremurului.

Citește și : Teheranul cere puterilor străine să nu se bage în cazul Afkari

Peninsula Kamchatka, cu o suprafaţă de 270.000 de kilometri, are o populaţie redusă, de circa 310.000 de locuitori, dintre care două treimi trăiesc în Petropavlovsk-Kamceatski, centrul său administrativ.

Acest teritoriu este expus unei activităţi seismice frecvente, găzduind peste trei sute de vulcani, aproximativ treizeci dintre aceştia fiind activi, notează EFE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.