Cutremur puternic în Japonia

Publicat:

Cutremur puternic în Japonia

Un puternic cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit luni dimineaţă o peninsulă din centrul Japoniei devastată de un seism violent la 1 ianuarie, fără a provoca de această dată un tsunami sau pagube majore, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Cutremurul s-a produs la ora locală 06:31 (21:31 GMT duminică), potrivit Agenţiei meteorologice japoneze (JMA), în vârful peninsulei Noto.


Citeşte şi: Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Stiripesurse.md

Aceeaşi zonă, preponderent rurală şi care se învecinează cu Marea Japoniei, a fost epicentrul cutremurului de Anul Nou care a provocat moartea a peste 260 de persoane.

Cutremur puternic în Japonia

Luni, la jumătatea dimineţii, autorităţile au anunţat că trei case s-au prăbuşit, fără a raporta victime.

Postul public de televiziune NHK a prezentat imagini cu cel puţin o casă cu pereţii grav avariaţi şi cu acoperişul de ţiglă parţial la pământ.

Nicio anomalie nu a fost detectată la centralele nucleare ale ţării, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshimasa Hayashi.

Au fost înregistrate multiple replici, inclusiv un cutremur cu magnitudinea 4,8 la zece minute după primul.

Seismul de Anul Nou a distrus un număr mare de case şi de infrastructuri în peninsula Noto, într-un moment în care familiile se adunau pentru a sărbători trecerea în 2024.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.