X

Cutremur puternic în Japonia

Cutremur puternic în Japonia

Un puternic cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit luni dimineaţă o peninsulă din centrul Japoniei devastată de un seism violent la 1 ianuarie, fără a provoca de această dată un tsunami sau pagube majore, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Cutremurul s-a produs la ora locală 06:31 (21:31 GMT duminică), potrivit Agenţiei meteorologice japoneze (JMA), în vârful peninsulei Noto.

Citeşte şi: Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena – Stiripesurse.md

Aceeaşi zonă, preponderent rurală şi care se învecinează cu Marea Japoniei, a fost epicentrul cutremurului de Anul Nou care a provocat moartea a peste 260 de persoane.

Cutremur puternic în Japonia

Luni, la jumătatea dimineţii, autorităţile au anunţat că trei case s-au prăbuşit, fără a raporta victime.

Postul public de televiziune NHK a prezentat imagini cu cel puţin o casă cu pereţii grav avariaţi şi cu acoperişul de ţiglă parţial la pământ.

Nicio anomalie nu a fost detectată la centralele nucleare ale ţării, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshimasa Hayashi.

Au fost înregistrate multiple replici, inclusiv un cutremur cu magnitudinea 4,8 la zece minute după primul.

Seismul de Anul Nou a distrus un număr mare de case şi de infrastructuri în peninsula Noto, într-un moment în care familiile se adunau pentru a sărbători trecerea în 2024.

Tags: cutremurJaponiaPeninsula Noto
Externe