CUTREMUR puternic în Orientul Îndepărtat din Rusia

Publicat:

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9 a fost înregistrat luni în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă, însă Ministerul pentru situaţii de urgenţă din această ţară a anunţat că seismul nu a declanşat un tsunami şi că nu au fost raportate deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale importante, informează Reuters, potrivit agerpres.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit aceluiaşi minister.


Citeşte şi: Liderul opoziției indiene, Rahul Gandhi, va face apel la condamnarea la închisoare

Înregistrările video publicate de mass-media din Peninsula Kamceatka, situată la 6.800 kilometri est de Moscova, arată fisuri apărute în zidurile unor clădiri şi sticle sparte în supermarketuri după ce au fost deplasate de pe rafturi în urma seismului, însă nu au fost constatate avarii grave la nivelul structurilor de siguranţă ale imobilelor.

“Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”, a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,9.

Citeşte şi: Marii producători de petrol anunţă simultan reduceri voluntare ale producţiei de ţiţei – Black News

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) anunţase iniţial că magnitudinea acestui cutremur a fost de 6,6.

Sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite a precizat că nu a emis o alertă de tsunami după seismul de luni. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.