Damascul critică trimiterea unui convoi militar turc în sudul provinciei Idleb

Publicat:

Damascul a criticat luni trimiterea de către Turcia a unui convoi militar ”încărcat cu muniţii” în sudul provinciei Idleb, la o zi după intrarea trupelor pro-regim în oraşul-cheie Khan Sheykhun, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Vehicule turceşti încărcate cu muniţii (…) se îndreptau spre Khan Sheykhun pentru salvarea teroriştilor (…), ceea ce confirmă încă o dată sprijinul oferit de regimul turc grupurilor teroriste”, a afirmat o sursă din Ministerul Afacerilor Externe din Siria, citată de agenţia oficială Sana. La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a semnalat raiduri ale forţelor ruseşti şi siriene în apropierea convoiului pentru a-l împiedica să-şi continue traseul.


Citește și : Spania şi Italia au ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms

Forţele regimului sirian au intrat duminică în Khan Sheykhun, un oraş-cheie din provincia Idleb, în regiunea de nord-est a Siriei dominată de jihadişti, a informat OSDO. “Forţele regimului au pătruns în Khan Sheykhun pentru prima oară de la pierderea controlului în 2014”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Cea mai mare parte a provinciei Idleb şi părţi din provinciile învecinate Alep, Hama şi Latakia se află în continuare sub controlul jihadiştilor, la 8 ani de la declanşarea războiului.
Regiunea Idleb, dominată de gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Cham (HTS, fostă ramură siriană a Al-Qaida) şi care mai adăposteşte şi alte câteva grupări rebele, a devenit, de la sfârşitul lunii aprilie, ţinta bombardamentelor aproape zilnice ale forţelor militare ale regimului de la Damasc, susţinute de aliatul său rus.

Citește și : Ministerul de Interne de la Ankara înlocuieşte din nou primari pro-kurzi din sud-estul Turciei

Declanşat în 2011, războiului din Siria s-a soldat până acum cu 370.000 de morţi, provocând strămutarea a milioane de locuitori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.