Dan Perciun îi spune NU Veronicăi Dragalin: ‘Proprietățile Universității Creangă vor rămâne în gestiunea universității’

Publicat:

Dan Perciun îi spune NU Veronicăi Dragalin: ‘Proprietățile Universității Creangă vor rămâne în gestiunea universității’

Clădirile ochite de Procuratura Anticorupție (PA) ca potențiale noi sedii pentru această instituție vor rămâne în proprietatea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, susține ministerul Educației și Cercetării, Dan Perciun.

„Proprietățile Universității Creangă vor rămâne în gestiunea universității și urmează să fie utilizate exclusiv în scopuri didactice”, a scris ministrul pe Facebook, după scandalul iscat între conducerea instituției de învățământ superior și cea a Procuraturii Anticorupție, potrivit  ziarulnational.md.

Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)


 

Procuratura Anticorupție amintește că legea obligă Guvernul să asigure această instituție cu un sediu.

„Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termeni cât mai restrânși, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție, întrucât, începând cu 1 aprilie 2024, suportul operativ pe dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurate de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze 62 de ofițeri și zeci de alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, clădirea de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 5, este „ideală” pentru noul său sediu, „având în vedere suprafața, locația, curtea interioară, accesul pentru transport special, săli de ședințe, birouri și alte specificații din punct de vedere al infrastructurii și funcționalitatea Procuraturii Anticorupție”.

„Ținem să menționăm că personalul instituției universitare poate fi transferat din imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin nr. 5, vis-a-vis, în imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin nr. 2/1, care este dotat cu tot necesarul pentru desfășurarea studiilor universitare, fiind anterior clădirea unde a fost amplasată Facultatea de Drept și care, la momentul actual, este spațiul nefolosit în gestiunea statului”, explică Procuratura Anticorupție.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

Amintim că Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a expediat recent o scrisoare deschisă conducerii de vârf a R. Moldova, prin care solicită stoparea intenției Procuraturii Anticorupție de a prelua blocurile de studii.

„Suntem consternați de această situație. Comunitatea academică a UPSC își exprimă dezacordul total față de acțiunile abuzive și intențiile de a amplasa Procuratura Anticorupție în blocul de studii din strada Gh. Iablocikin nr. 5 sau Doina 104 și evacuarea forțată a studenților și a profesorilor din laboratoarele de cercetare construite cu multă trudă și efort pe parcursul mai multor zeci de ani. Suntem profund dezamăgiți, bulversați de abordarea discriminatorie, nedemocratică, mai ales în parcursul european și al statutului de țară candidat, în care autonomia universitară, drepturile omului și respectarea legilor sunt condiții principiale. Suntem profesorii care-și merită drepturile și respectul cuvenit și nu vom tolera nedreptățile și umilințele la care suntem supuși”, cităm din scrisoarea semnată de comunitatea academică a universității.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie...

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.