Dan Perciun, mesaj pentru elevii care au avut primul sunet astăzi

Publicat:

Dan Perciun, mesaj pentru elevii care au avut primul sunet astăzi

Cu ocazia începutului noului an de studii 2024-2025, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a transmis un mesaj de felicitare elevilor și cadrelor didactice, scrie unimedia.info.

 Foto: stiri.md

„Dragi elevi, vă urăm un an în care să vă simțiți bine la școală, să legați noi prietenii, iar profesorii să vă fie alături în această călătorie în lumea cunoașterii.


Le mulțumim profesorilor pentru toate eforturile depuse până acum și le dorim mult succes în activitatea lor. Să fie respectați și apreciați pentru munca depusă zi de zi. Este o activitate nobilă, extrem de importantă pentru societatea noastră. Mizăm foarte mult pe o bună colaborare între școală și familie, pentru că atunci când toate aceste elemente vin împreună, procesul educațional este unul de succes.

Mult succes tuturor celor care urmează să susțină examenul de absolvire a gimnaziului sau examenul de bacalaureat. Indiferent de rezultatele voastre academice, să știți că sunteți învingători. Cel mai important este procesul de învățare și munca pe care o depuneți. Fie ca în acest an să vă realizați pe deplin ca personalități”, a subliniat Dan Perciun.

Una din zece școli din Republica Moldova începe noul an de studii duminică, 1 septembrie, anunță Ministerul Educației. Celelalte instituții de învățământ urmează să aibă prima lecție în ziua de luni, 2 septembrie.

În municipiul Chișinău, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat Direcției Educație să emită un ordin la nivel municipal, prin care festivitățile de 1 septembrie să fie organizate luni, 2 septembrie: „Haideți să emitem un ordin, altfel va fi un haos. Cineva vrea, altcineva nu vrea, cineva nu a participat la sondaj, altcineva va zice că nu e bun sondajul etc. Vă rog să examinăm și să revenim la acest subiect”, a precizat viceprimarul.

Elevii din instituțiile de învățământ unde anul școlar va începe duminica, vor avea o zi suplimentară de vacanță, iar profesorii de remunerare și o zi liberă în plus, pentru disponibilitatea de a ieși duminică la lucru în cadrul ceremoniei de deschidere a anului școlar.

Festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024-2025 va putea fi organizată de către școli pe data de 1 sau 2 septembrie, decizia urmând să fie adoptată de fiecare instituție în parte, după consultarea opiniei comunității școlare. Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ, urmare a hotărârii Consiliului profesoral, sunt în drept să decidă ora și data desfășurării careului și a primei lecții din noul an de studii.

Direcția mitropolitană a recomandat instituțiilor de învățământ să organizeze careul de „Primul Sunet” luni, 2 septembrie, în acest mod va fi respectată porunca evanghelică conform căreia Duminica e zi de odihnă și de participare la sfintele slujbe. Recomandare vine după ce Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ au libertatea de a stabili data și ora desfășurării careului de „Primul Sunet” pentru anul școlar 2024-2025.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Elicopterul turistic, dispărut în Kamchatka, s-a prăbușit: nu au fost găsiți supraviețuitori

FOTO/ Elicopterul turistic, dispărut în Kamchatka, s-a prăbușit: nu au fost găsiți supraviețuitori Epava unui elicopter rusesc dispărut a fost localizată, fără a fi găsiți...

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații

Fondatorul Telegram spune că a colaborat cu serviciile franceze de contrainformații Fondatorul Telegram, Pavel Durov, ar fi declarat în interogatoriu că a comunicat cu reprezentanți ai...

FOTO/ Concert de excepție la Chișinău, dedicat Zilei Limbii Române

FOTO/ Concert de excepție la Chișinău, dedicat Zilei Limbii Române Ziua Limbii Române a fost sărbătorită la Chișinău într-un mod cu adevărat special, prin intermediul...

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e ‘dificilă’ pe frontul Pokrovsk

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e 'dificilă' pe frontul Pokrovsk Comandatul forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat, duminică, că situaţia este "dificilă" în zona...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.