Danemarca a adoptat în regim de urgenţă o lege în favoarea refugiaţilor ucraineni

Publicat:

Danemarca a adoptat miercuri în regim de urgenţă o lege care le permite refugiaţilor ucraineni să lucreze, să studieze şi să primească beneficii sociale la scurt timp după ce ajung în această ţară, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Legea votată de parlament le permite acestor refugiaţi să ceară rezidenţă temporară în Danemarca pe o perioadă de până la 2 ani, ocolind procedura mai lentă de solicitare de azil.


Citește și : Papa Francisc îi evocă pe Cain şi Abel şi cere IERTARE pentru războiul din Ucraina

Ministrul intergrării, Mattias Tesfaye, a afirmat că doreşte ca primele permise de rezidenţă să fie înmânate în acest weekend.

Ucrainenilor care vin în Danemarca le vor fi acordare drepturi similare celor oferite cetăţenilor din Uniunea Europeană, precum ajutoare şi locuinţe.

Deputaţii au dorit ca legea, ce va intra în vigoare joi, să le asigure ucrainenilor condiţii optime ‘pentru a putea să-şi continue vieţile rapid şi eficient şi a fi parte activă a societăţii daneze’.

După declanşarea invaziei ruse, 1.733 ucraineni au cerut azil în Danemarca, conform Serviciului pentru Imigraţie.

Legea votată miercuri a fost criticată de partidele de stânga pentru faptul că îi discriminează pe refugiaţii din alte ţări marcate de conflicte, precum Siria, refugiaţi care nu obţin aceleaşi drepturi.

Citește și : 90% din populaţia Ucrainei s-ar putea confrunta cu o sărăcie cruntă

În Polonia, unde au intrat aproape 2 milioane de persoane din Ucraina, autorităţile au început miercuri să le emită refugiaţilor coduri numerice personale pentru a avea acces mai facil la servicii sociale şi locuri de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.