Danemarca PRELUNGEŞTE suspendarea vaccinului AstraZeneca

Publicat:

Danemarca va prelungi suspendarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa AstraZeneca-Oxford cu încă trei săptămâni, în aşteptarea rezultatelor ce vor fi furnizate de investigaţii suplimentare care vizează o posibilă legătură între acest vaccin şi riscul de formare a cheagurilor sangvine, a raportat joi postul TV 2, citând mai multe surse, potrivit agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Danemarca a fost una dintre primele ţări din Europa care a suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca-Oxford, după raportarea unui număr mic de cazuri de cheaguri sangvine înregistrate în rândul unor persoane imunizate cu acest ser atât în Danemarca, cât şi în alte state, relatează AFP.


Citeşte şi: Eficacitatea vaccinului AstraZeneca a fost redusă la 76 %

Cele mai multe dintre ţările care au suspendat temporar acest vaccin au reluat ulterior administrarea sa, după recomandările formulate de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Atât EMA, cât şi OMS au declarat săptămâna trecută că beneficiile furnizate de vaccinul AstraZeneca depăşesc considerabil riscurile medicale, după investigarea acelor cazuri de cheaguri sangvine.

Guvernul danez a înştiinţat joi dimineaţă Parlamentul de la Copenhaga, în legătură cu prelungirea suspendării acestui vaccin, relatează postul TV 2.

Potrivit TV 2, suspendarea a fost prelungită întrucât autorităţile daneze aşteaptă încă rezultatele unor analize suplimentare ce vizează o posibilă legătură între vaccin şi cheagurile sangvine.

Agenţia Daneză pentru Sănătate, prima instituţie care a anunţat suspendarea, ar putea să comunice un punct de vedere despre acest vaccin într-o conferinţă de presă programată joi la ora 11:15 GMT.

Citeşte şi: Joe Biden aruncă pe umerii Kamalei Harris problema delicată a migraţiei 

Incertitudinile ce planează asupra vaccinului AstraZeneca par să aibă deja un efect asupra încrederii rezidenţilor danezi în serul produs de compania britanico-daneză. Un sondaj realizat în această săptămână arată că o treime dintre danezi ar refuza inocularea cu vaccinul AstraZeneca-Oxford.

Doar 7% dintre danezi refuză vaccinarea cu un ser anti-COVID-19, indiferent care ar fi acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.