Danemarca va dona Ucrainei material militar în valoare de 495 de milioane de euro

Publicat:

Danemarca va dona Ucrainei material militar în valoare de circa 3,7 miliarde de coroane (495 de milioane de euro), a anunţat joi Ministerul danez al Apărării, reiterând “sprijinul de neclintit” al ţării scandinave pentru Ucraina în faţa agresiunii ruse, relatează AFP.

“Această donaţie cuprinde tancuri, vehicule de luptă de infanterie, muniţie de artilerie, drone şi arme de calibru mic”, a indicat ministerul într-un comunicat.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Intervenind la două zile după vizita ministrului danez al apărării la Kiev, această a 13-a donaţie include echipamente cerute de Ucraina, în special muniţie, obuze de artilerie, tancuri şi vehicule blindate, care sunt finanţate în cooperare cu Germania.

“Donaţia de astăzi confirmă că Ucraina poate conta pe sprijinul neclintit al Danemarcei în lupta sa pentru libertate”, a declarat ministrul de externe Lars Lokke Rasmussen, citat în comunicatul de presă.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

“Această donaţie trimite, de asemenea, un semnal important Ucrainei şi Rusiei: nu ne vom pierde din vedere obiectivul, chiar dacă atenţia lumii este în prezent concentrată asupra Israelului şi Palestinei”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.