Datele a mii de finlandezi aflaţi în psihoterapie au fost FURATE de hackeri

Publicat:

Guvernul finlandez a anunţat duminică seara că va avea o reuniune de criză săptămâna aceasta după ce dosarele personale a mii de pacienţi aflaţi în psihoterapie au fost sustrase şi unele dintre ele publicate de piraţi informatici, în scop de şantaj, informează luni AFP, potrivit agerpres.

Potrivit poliţiei, mii de pacienţi au depus deja plângere şi mulţi au declarat că au primit emailuri în care piraţi informatici le cereau câte 200 de euro în bitcoin pentru a împiedica difuzarea discuţiilor pe care le-au avut cu terapeuţii.


Citeşte şi: Maduro dă peste cap lumea medicală: Venezuela a descoperit LEACUL împotriva covidului!

În acelaşi timp, asociaţii de sănătate mintală şi de ajutorare a victimelor au declarat luni să sunt copleşite de apeluri din partea unor persoane care şi-au exprimat temerea că discuţiile cu terapeutul lor ar putea fi făcute publice.

Aceste date au fost sustrase de la societatea privată Vastaamo, care gestionează 25 de centre de psihoterapie din această ţară scandinavă cu 5,5 milioane de locuitori.

Numărul de pacienţi vizaţi ar putea fi de câteva zeci de mii, potrivit lui Robin Lardot, un responsabil al poliţiei judiciare.

La rândul său, societatea Vastaamo s-a declarat “extrem de dezolată” în faţa situaţiei, în timp ce experţi în domeniul securităţii au declarat pentru publicaţia Helsingin Sanomat că un fişier de 10 GB conţinând discuţii private între terapeuţi şi pacienţii lor a apărut pe darknet.

Citeşte şi: EXPLOZIE de cazuri asimptomatice în China

Această scurgere de informaţii a provocat consternare în Finlanda. Guvernul s-a reunit duminică pentru a discuta modul în care ar putea fi susţinuţi pacienţii ale căror date au fost divulgate.

“Este absolut clar că oamenii sunt pe drept îngrijoraţi nu doar pentru propria lor securitate şi sănătate, ci şi pentru cele ale apropiaţilor lor”, a declarat duminică seara ministrul finlandez de Interne, Maria Ohisalo. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.