X

Datele Votum.md, cele mai apropiate de rezultatele reale ale alegerilor din Chișinău

Rezultatele sondajului de opinie de pe Votum.md s-au dovedit a fi cele mai apropiate de rezultatele reale ale alegerilor locale de la Chișinău.

În cadrul alegerilor la postul de primar al Capitalei, la sondajul online a participat un număr de 9.089 de persoane, iar conform rezultatelor votării, au fost aleși doi lideri ai opiniei publice: Ion Ceban (MAN) și Lilian Carp (PAS).

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Datele de pe Votum.md au fost cel mai aproape de adevăr: la alegerile din Chișinău s-a ales primarul din primul tur.

Ion Ceban este lider detașat al alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. El a acumulat 50,62% din voturi din primul tur, iar Lilian Carp – doar 28,23% din sufragii.

La alegerile din Chișinău au participat 323.215 cetățeni cu drept de vot, ceea ce constituie doar 41,43% din totalul celor înregistrați. Femeile au fost cele mai active (56,39%), iar cei mai mulți alegători au vârstele cuprinse între 36 și 45 de ani.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Rezultatele prezentate de VOTUM.MD:

Rezultatele alegerilor după prelucrarea a 100% din procesele-verbale:

Reamintim că sondajul de opinie de pe Votum.md cu privire la alegerile locale de la Chișinău din 2023 a înregistrat cele mai precise rezultate, la fel ca și la alegerile locale din 2023.

Tags: alegerichisinauIon CebanMANPASrezultate
Categorii: PoliticăȘtirile zilei