X

Datoriile S.A. Termoelectrica se ridică la peste două miliarde de lei

S.A. Termoelectrica are datorii de peste două miliarde de lei. Declarația aparține directorului interimar al întreprinderii, Iurie Razlovan, care a menționat că este vorba de creanțe de 1,3 miliarde de lei față de Termoelectrica și 600 de milioane de lei față de Moldovagaz, dar e vorba și de devieri financiare.

„Urmează să analizăm situația și împreună cu cei de la Ministerul Energiei să venim cu o soluție pentru a face față situației financiare dificile de la întreprindere”, a declarat Razlovan.

Citește și : Arcul Geodezic Struve, singurul monument din Moldova inclus în lista Patrimoniului UNESCO

Directorul Termoelectrica a precizat că va demara un lucru amplu pentru a face o radiografie a situației financiare a companiei.

„Este instituit un grup de lucru cu cei de la Ministerul Energie cum am putea soluționa situația financiară foarte gravă”, a mai declarat directorul Termoelectrica.

Potrivit raportului financiar, în anul 2022, pierderile Termoelectrica se cifrează la 233 de milioane de lei, cu 30% mai mult față de anul 2021. În șase luni ale anului 2023, pierderile însumează 172 de milioane de lei.

Citește și : Rusia jură răzbunare pentru ‘atacul terorist’ ucrainean asupra podului din Crimeea

 Iurie Razlovan a declarat că cel puțin trei persoane cu funcții de răspundere vor fi sancționate în cazul păcurii îngropate la Termoelectrica.

 

Tags: Iurie RazlovanTermoelectrica
Categorii: SocialȘtirile zilei