De ce au exorcizat rușii un prizonier de război ucrainean

Publicat:

De ce au exorcizat rușii un prizonier de război ucrainean

Un soldat ucrainean a declarat că a fost torturat de separatiștii ruși și forțat să se supună unui exorcism, în parte din cauza credinței sale creștin evanghelice, scrie Business Insider, potrivit adevarul.ro.

Viktor Cerniiavski este acum pilot de drone (FPV), dar a spus că era capelanul creștinilor evanghelici din armata ucraineană în 2014, când Rusia a invadat peninsula Crimeea.


În timp ce servea ca voluntar în orașul Lugansk din estul Ucrainei, Cerniiavski a declarat că a fost capturat de forțele aliate cu Rusia.

În timpul celor 25 de zile de captivitate, Cerniiavski a declarat că a fost ținut într-o celulă din subsolul unei închisori din Lugansk, unde a spus că a fost bătut cu o bâtă de baseball, i s-au tras pistoale neîncărcate în cap și a fost electrocutat în mod repetat.

Când răpitorii săi au aflat de credința sa evanghelică, un preot ortodox rus din Moscova a fost chemat să facă o formă de exorcizare asupra lui, a povestit acesta pentru Business Insider.

“Când preotul a încercat să scoată demonii din mine, mi-a dat două motive: În primul rând, din cauza «ochilor mei negri». În al doilea rând, pentru că sunt un creștin evanghelic. Încrucișându-și mâinile, m-a împins să sărut crucifixul“, a spus Cerniiavski.

El a adăugat că Kremlinul are o ură deosebită față de protestanți și de creștinii evanghelici și că Moscova îi vede pe toți cei afiliați la bisericile din SUA ca fiind “agenți străini“.

În schimb, unii dintre creștinii de dreapta din SUA și-au arătat, în mod ironic, sprijinul pentru Rusia, deoarece văd în țara președintelui rus Vladimir Putin un aliat într-un război cultural global.

Pluralismul religios al Ucrainei este amenințat, spun experții

Un raport al Atlantic Concil a spus că ocuparea de către Rusia a unor părți ale Ucrainei amenință pluralismul religios al Ucrainei.

Rusia a interzis anumite grupuri religioase, cum ar fi Martorii lui Iehova, de exemplu.

La începutul acestui an, un tribunal rus a condamnat nouă Martori ai lui Iehova la pedepse substanțiale cu închisoarea pentru „extremism”, adăugându-se la o serie de alte condamnări cu închisoarea.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut vineri sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru a ajuta la protejarea împotriva...

Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de ,,Artist al Poporului”

Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de ,,Artist al Poporului” Șefa statului i-a înmânat, astăzi, pe scena Sălii cu Orgă, titlul...

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi (presă)

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi (presă) Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin...

‘Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte’: UE scoate armele din dotare împotriva Chinei – Politico

'Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte': UE scoate armele din dotare împotriva Chinei - Politico  După ani de zile în care a strâns un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.