De ce Trump obține mai puține voturi decât în sondaje?

Publicat:

De ce Trump obține mai puține voturi decât în sondaje?

Fostul președinte american Donald Trump a obținut până acum mai puține voturi decât estimau sondajele în competiția pentru nominalizarea republicană la președinție, fapt care ar putea fi semnificativ, ținând cont că este cotat bine și în raport cu actualul președinte Joe Biden, relatează NYT, care enumeră trei posibile explicații.

Donald Trump a câștigat cursa pentru nominalizarea republicană în trei state, Iowa (51%), New Hampshire (54%), respectiv Carolina de Sud (60%). În toate aceste state, înainte de vot, sondajele indicau un avans mai mare, chiar de câteva procente, față de contracandidata sa, Nicki Haley, decât diferența finală de voturi cu care a câștigat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Votanți indeciși

Explicația ar putea fi simplă: alegătorii nehotărâți au susținut-o în cele din urmă pe Haley, fostul guvernator al Carolinei de Sud.

Este un scenariu plauzibil. Trump este candidatul favorit, un fost președinte pe care toată lumea îl cunoaște. Astfel că dacă ești un republican care în acest moment nu știe dacă să-l susțină pe Trump, probabil că nici nu ești înclinat în mod special să votezi cu fostul președinte american. În aceste circumstanțe, este ușor de înțeles cum ai putea ajunge să îl susții pe contracandidatul său.

În același timp, este o teorie sprijinită oarecum de sondajele de opinie. Dincolo de retragerea lui DeSantis din cursă, ceea ce a făcut ca un grup de votanți să se decidă pentru Trump, sprijinul din primele state a fost stabil înainte cu o lună alegeri. În aceeași perioadă, Haley a avut tendința de a câștiga teren- o creștere atribuită alegătorilor nehotărâți care s-au coalizat în jurul ei.

Asta s-a întâmplat chiar și în Carolina de Sud, Haley unde a redus într-o oarecare măsură decalajul în ultima rundă de sondaje.

Dar în timp ce această teorie face parte din explicație, nu explică totul. În afară de marja sa de victorie mai mică în comparație cu sondajele de dinaintea alegerilor, Trump a manifestat în general tendința de a fi în urma cotei sale de voturi de dinaintea alegerilor, fapt care nu poate fi atribuit doar alegătorilor nehotărâți care au făcut scut în jurul lui Haley.

Electoratul

O altă posibilitate este că sondajele pur și simplu au surprins greșit componența electoratului. Conform acestei teorii, cei care au realizat sondajele au făcut o treabă bună, doar că au măsurat electoratul greșit. În special, ei nu au inclus un număr suficient de alegători cu înclinații democrate care au venit la vot pentru Haley.

Nu poate fi dovedit, dar ar putea fi un factor important. Întotdeauna este destul de greu de prezis componența electoratului în cadrul alegerilor primare prezidențiale, însă în special numărul mare de alegători cu înclinații democrate motivați să îl învingă pe Trump reprezintă o provocare mare. Pentru prima dată din 2012, nu există nicio cursă primară prezidențială democrată competitivă care să atragă independenții cu înclinații democrate, iar al doilea clasat republican este un moderat care ar putea fi acceptabil din perspectiva multora dintre acești alegători.

Problema sondajelor de opinie este că nu sunt intervievați alegători democrați care au participat la alte alegeri primare republicane, ci în principal alegători republicani. Asta înseamnă că primii nu sunt cuprinși în mod corespunzător în sondaje.

Un vot ascuns pentru Biden

Dacă ești un democrat care speră că sondajele îl subestimează pe Biden, cel mai bun scenariu este că sondajele sunt greșite pentru că există un vot ascuns pentru Biden sau cel puțin un vot ascuns împotriva lui Trump.

Conform acestei teorii, sondajele au modelat corect electoratul, alegătorii indeciși împărțindu-se între candidați, numai că alegătorii anti-Trump pur și simplu nu au fost la fel de dispuși să răspundă la sondaje în comparație cu alegătorii pro-Trump. Dacă această teorie ar fi validă, atunci sondajele pentru alegerile generale ar putea să-l subestimeze pe Biden la fel de mult cum au subestimat voturile pentru Haley.

Realist vorbind, nici alegătorul nehotărât, nici teoriile privind prezența la vot nu ar avea o mare influență asupra sondajelor pentru alegerile generale. Nu există niciun motiv să ne așteptăm ca alegătorii indeciși între Trump și Biden să vireze spre Biden, cel puțin nu pentru motivul pentru care republicanii indeciși s-ar putea îndrepta spre nou-venita Haley. Provocarea neobișnuită a participării la vot pentru cei care fac sondaje de opinie, reprezentată de alegătorii cu înclinații democrate în alegerile primare republicane, nu are niciun fel de analogie cu alegerile generale.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Există un singur motiv pentru care prezența anti-Trump ar putea avea relevanță pentru sondajele de opinie pentru alegerile generale. Este în concordanță cu alte date care arată că Biden are un avantaj în rândul celor mai implicați alegători. Acest fapt ar putea produce un ușor avantaj în ceea ce privește prezența la vot, chiar și la alegerile generale. Totodată, ar putea însemna că sondajele actuale ale alegătorilor înregistrați îl subestimează ușor pe Biden în comparație cu grupul mai restrâns de alegători reali.

Asta nu înseamnă că sondajele actuale îl subestimează substanțial pe Biden, dar ar putea face diferența în cazul unei curse strânse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.