De mai bine de jumătate de an, Chișinăul continuă să fie un mare șantier

Publicat:

La începutul anului, Primăria Chişinău anunţa cu mare fast o serie de proiecte de modernizare a unor străzi importante, potrivit Știri.md.

Doar că de mai bine de jumătate de an, mai multe artele din oraş s-au transformat în şantiere de construcţii, iar darea în exploare întârzie, spre disperarea şoferilor şi pietonilor. Cât despre lucrările încheiate, acestea rezistă până la prima ploaie, ca în cazul pavajului în stil tradiţional, de pe strada Pietonală din Chişinău, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.


Citește și : Nemerenco: Nu avem nicio intenție să închidem spitalele

Cazul de pe strada Pietonală nu e unul singular. Aşa arăta, la sfârşitul lunii mai, trotuarul recent reparat pe strada 31 August din Chişinău.

Rămânem în centrul Chişinăului. Pe străzile Sciusev şi Mihai Eminescu datele au început să se desprindă. Şi în sectorul Botanica, pe strada Cuza Vodă, situaţia e trasă la indigo.

Nicolae Boico, jurnalist tvrmoldova: „La scurt timp după finalizarea lucrărilor de reabilitare capitală a trotuarelor de pe strada Mihai Eminescu din Chisinau se pare că e nevoie de o nouă intervenţie. Cel puţin în această zonă, se vede cu ochiul liber că pavajul a fost pus de mântuială.”

Unele dale pot fi scoase usor cu mâna. O să vă demonstrez acest lucru.

Nicolae Boico, jurnalist tvrmoldova:„Pe strada Armenească s-au reparat trotuarele şi au fost amenajate mai multe locuri de parcare. Toate, în cadrul proiectul de reabilitare a centrului istoric al oraşului Chişinău. Doar că lucrările nu sunt fara cusur. Autorităţile municipale au decis să construiasca parcările în lspaţiile verzi.  Încălcările sunt deja documentate de către inspectorii de mediu din Chişinău.”

Primăria susţine, însă, că lucrările încă nu au fost finalizate.

Reacția Primăriei Chișinău

“Primăria Chișinău condamnă dezinformarea și atacurile nefondate asupra PMC. Majoritatea lucrărilor nu sunt recepționate, dar sunt în curs de realizare. Ne cerem scuze de la locuitorii Capitalei pentru incomoditățile create!”, se menţionează în postarea de pe pagina oficială de facebook a Primăriei Chişinău.

Acum două zile, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului a anunţat că a descoperit peste 120 de platani distruşi în timpul lucrărilor de construcţie a trotuarelor şi parcărilor din centrul istoric al Chişinăului. Au fost afectate rădăcinile şi tulpinile, iar asta le-ar putea scurta durata de viaţă. Prejudiciile aduse mediului se ridică la peste 70 de mii de lei. Inspectorii au făcut un raport şi l-au expediat procuraturii municipale.

Ion Ceban, primarul municipiului Chişinău: „Colegii mei vor merge în teren, voi fi informat şi voi reveni în acest context, dacă eventual se face cineva de vină, atunci cu certitudine vom lua măsurile de rigoare.”

Un alt caz de lucru făcut de mântuială, dar cu bani grei, descoperim pe Viaduct. 10 milioane de lei au fost cheltuiţi de Primărie pentru reparaţia asflaltului. Lucrările s-au făcut contracronometru, pentru la Summit-ul Comunităţii Politice Europene din 1 iunie.

Doar că ghinion. Asfaltul a început să se degradeze la nici o lună de la reparaţie.

Citește și : Ana Revenco, prima reacţie după demisie

Vitalie Mihalachi, şeful Direcţiei Municipale Mobilitate Urbană: „Este un defect cauzat de temperaturile excesive asupra învelişului carosabilului. Au cedata plombările şi injectările care au fost executate anterior. Vom reveni şi vom remedia.”

Potrivit lui Mihalache, asfaltul va fi reparat de firma care a câştigat licitaţia, în baza garanţiilor tehnice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia

IGSU: O echipă de pompieri se pregătește de deplasare în Grecia Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI se...

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău

Wizz Air va lansa alte trei curse aeriene din Chișinău Compania Wizz Air a anunțat că va lansa alte trei curse aeriene. Astfel, din toamnă,...

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Votat în prima lectură: Mijloacele de transport din stânga Nistrului, fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026 Mijloacele de transport din stânga...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.