De Ziua Independenţei, Narendra Modi promite ‘o nouă Indie’ până în 2022

Publicat:

De Ziua Independenţei Indiei, premierul Narendra Modi a promis marţi să construiască o nouă Indie până în 2022, în care să nu mai existe caste, terorism şi corupţie, la o zi după ce preşedintele Ram Nath Kovind a promis acelaşi lucru, informează Xinhua şi EFE, potrivit agerpres.

“O nouă Indie este o Indie care lasă în urmă atitudinea Chalta Hai (merge şi aşa – n.r.). Trebuie să ne gândim la Badal Sakta Hai (putem să ne schimbăm – n.r.). Această atitudine ne va ajuta ca naţiune”, a declarat Modi în discursul său, rostit în legendarul Fort Roşu din centrul capitalei New Delhi, pentru a marca aniversarea a 70 de ani de la obţinerea independenţei Indiei faţă de Marea Britanie.


Generaţia “millennials (persoanele născute în perioada 1980-2000 – n.r.) împlinesc anul viitor 18 ani. Invit tineretul Indiei să profite de această ocazie pentru a configura viitorul naţiunii şi să participe la dezvoltarea Indiei”, a mai spus el.

Citeşte şi: Iranul ameninţă mapamondul cu RUPEREA acordului nuclear

“Cer ‘Echipei India’ (cetăţenii indieni – n.r.) să acţioneze ca, până în 2022, să existe o nouă Indie. Până în 2022, “săracii vor avea case de cărămidă, fermierii îşi vor fi dublat veniturile, tinerii şi femeile vor avea şanse extinse (într-o) Indie eliberată de sistemul castelor, de terorism, corupţie şi nepotism, o Indie curată”, a continuat Modi. Pentru aceasta, premierul indian le-a cerut cetăţenilor ţării sale să dea dovadă de aceeaşi “hotărâre şi pasiune” pe care au arătat-o indienii între 1942 şi 1947, când ţara şi-a negociat independenţa.

Premierul indian s-a adresat şi tinerilor din Caşmir, provincie afectată de violenţe, aflată sub controlul Indiei, şi le-a cerut să se alăture curentului dominant. “Aveţi toate drepturile să vă faceţi auzite vocile în democraţia indiană. Guvernul meu este hotărât să redea statutul Caşmirului, acela de rai pe pământ. Gloanţele şi abuzurile nu vor rezolva problema Caşmirului… schimbarea poate avea loc doar dacă îi includem pe cetăţenii Caşmirului”, a insistat Modi.

Şeful executivului indian a lansat un avertisment dur şi aşa-numiţilor “justiţiari ai vacilor” (fundamentalişti hinduşi care au ca scop declarat să salveze de la tăiere aceste animale, sacre potrivit credinţei lor – n.r.), insistând că “violenţa în numele credinţei este inacceptabilă”. “India înseamnă pace, unitate şi armonie. Veninul pe care îl reprezintă castele şi regionalismele (loialitatea faţă de propriul grup etnic, şi nu faţă de societate – n.r.), nu ne vor ajuta naţiunea. Aceasta este ţara lui Buddha şi a lui Mahatma Gandhi”, a apreciat Modi în discursul său, care a durat aproape o oră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori Îmbătrânirea populaţiei în Europa generează îngrijorări în rândul guvernelor cu privire la perspectivele...

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni”

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni” Veronica Dragalin reacționează la patru zile...

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia Finlanda va propune săptămâna viitoare un proiect...

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit în Iran, în care se afla...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.