De Ziua Naţională, China susţine că nu vrea ‘să-şi arate muşchii’

Publicat:

China a confirmat marţi că va prezenta noi arme pe 1 octombrie, cu prilejul unei defilări militare care celebrează 70 de ani de comunism, însă a respins acuzaţia că vrea “să-şi arate muşchii”, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Xi Jinping va asista la acest eveniment care marchează formarea Republicii populare în 1949 şi care va fi organizat în zona pieţei Tiananmen, în centrul Beijing. Armata chineză ar urma să prezinte cu acest prilej noi rachete balistice şi drone.


Citește și : Putin se va întâlni miercuri la Kremlin cu Maduro

Armata, aflată sub tutela Partidului comunist chinez (PCC), este uneori criticată de omologii occidentali pentru presupusa sa lipsă de transparenţă. Numeroşi analişti estimează în special că bugetul său este subevaluat.

“Există mereu oameni sau forţe care adoră să critice lucrurile. Ei au o logică puţin ciudată: dacă armata chineză expune arme şi echipamente, atunci ea ‘îşi arată muşchii’. Dacă nu face acest lucru, atunci este ‘opacă’ “, a declarat Wu Qian, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

“De 70 de ani, dezvoltarea şi creşterea armatei chineze sunt evidente pentru toţi. Nu avem deloc intenţia şi încă şi mai puţin nevoia de a ne arăta muşchii în cadrul unei defilări militare”, a subliniat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat despre armele care vor fi prezentate pe 1 octombrie, un general care răspunde de defilare, Tan Min, a fost puţin comunicativ, limitându-se să spună că vor fi “toate de fabricaţie chineză” şi vor arăta ultimele progrese tehnologice ale Chinei. “Nu veţi fi dezamăgiţi”, a promis el.

Citește și : Boris Johnson îşi reiterează la ONU îndemnul la organizarea de alegeri

Circa 15.000 de militari şi ofiţeri, 160 de avioane şi 580 de piese de echipament vor fi mobilizate pentru această defilare care va dura circa 80 de minute, a declarat Cai Zhijun, un alt general care se ocupă de pregătirea evenimentului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.