X

Decizie în cazul ‘monstrului din Amstetten’ care a făcut 7 copii cu fiica sechestrată

Decizie în cazul ‘monstrului din Amstetten‘ care a făcut 7 copii cu fiica sechestrată

Austriacul Josef Fritzl, condamnat la închisoare pe viaţă pentru sechestrarea şi violarea fiicei sale timp de 24 de ani, a primit joi dreptul de a părăsi unitatea de înaltă securitate în care era închis.

Instanţa a ajuns la concluzia că el nu mai reprezintă un pericol” după 15 ani petrecuţi în spatele gratiilor, a declarat presei avocata sa, Astrid Wagner, după o audiere cu uşile închise în oraşul Krems, la 80 km nord-vest de Viena, unde bărbatul este încarcerat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Judecătorii şi-au bazat decizia pe un raport psihiatric, a spus ea, invocând vârsta avansată (88 de ani) şi începutul unei demenţe, potrivit stiripesurse.

Acesta este un prim pas important. El trebuie acum plasat într-un regim convenţional de detenţie şi supus unor examinări regulate“, a adăugat avocata, adăugând că clientul ei a fost “foarte emoţionat”.

Odată ce transferul va fi încheiat, el va putea apoi să depună o cerere de eliberare condiţionată, potrivit avocatei, care intenţionează să facă acest demers anul viitor.

Un purtător de cuvânt al instanţei a confirmat decizia, care poate fi contestată în continuare de parchet.

Soția nu a știut nimic despre ororile pe care le-a comis

Condamnat în martie 2009, acest electrician de meserie fusese arestat cu un an înainte, în urma spitalizării unuia dintre cei şapte copii născuţi din relaţia incestuoasă pe care a avut-o cu fiica sa, Elisabeth Fritzl.

Ea a fost sechestrată şi violată din 1984 până în 2008 într-un subsol al proprietăţii familiei din Amstetten.

În toţi aceşti ani, Josef Fritzl a continuat să locuiască în casă cu soţia sa, Rosemarie, despre care judecătorii au concluzionat că nu a ştiut niciodată nimic, fiind convinsă că fiica ei s-a alăturat unui cult.

În orăşelul aflat la 100 km de Viena unde a avut loc tragedia, autorităţile au astupat “pivniţa groazei” cu beton în 2013, o condiţie necesară pentru vânzarea casei.

Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Acum în vârstă de 56 de ani, Elisabeth Fritzl şi copiii ei s-au mutat într-o loc nedezvăluit, sub un nou nume, în încercarea de a-şi reconstrui viaţa în anonimat.

Josef Fritzl, care a ameninţat că va gaza întreaga familie dacă vreunul dintre membrii săi scapă, nu şi-a exprimat niciodată vreo remuşcare. Potrivit avocatei, însă, “el se gândeşte la acţiunile sale zi şi noapte”.

 

Tags: AmstettenAstrid WagnerinchisoareJosef FritzlKrems
Externe