Declarațiile de avere a cinci candidați la Primăria Chișinău

Publicat:

Mai multe vehicule și remorci, spații comerciale donate și bani primiți cadou la sărbătorile de familie. Acestea sunt doar câteva dintre averile declarate de 5 candidați la Primăria Chișinău.

Ultimul articol despre bunurile deținute de cei care se vor primari în Capitală îi vizează pe lidera ALDE, Arina Spătaru, candidatul Mişcării Profesioniştilor „Speranţa – Надежда” – Andrei Donică, candidata „Forței de Alternativă și de Salvare a Moldovei” –  Tatiana Platon, candidatul partidului „Voința Poporului” – Ștefan Urîtu și candidatul Partidului Liberal – Ion Purice.


Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Lidera ALDE, Arina Spătaru a declarat salariu de la SRL „Arina-S” de doar 22.500 de lei. Ea este proprietara a 4 terenuri, valoarea cărora nu a fost indicată în declarație, unul fiind donat. În posesia familiei candidatei sunt două mașini – un Volvo XC de 19.00 €  și un Ford Transit de 9000€. O casă de 208 metri pătrați și un spațiu comercial Spătaru le-a primit drept donație, iar o altă locuință și un garaj – le-a cumpărat.

Andrei Donică de la Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa – Надежда” deține un apartament de 540.o00 de lei. În declarația depusă la CEC mai sunt trecute 4 mașini și 4 remorci. Anul trecut, Donică a ridicat de la Primăria Condrița salariu de peste 139.000 de lei, iar soția sa a primit lefuri de la mai multe organizații, valoarea lor cumulativă depășind 129.000 de lei.

Candidata „Forței de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, Tatiana Platon, a declarat 26.000 € și 52.000 de lei primiți cadou la sărbători de familie. Ea deține un apartament de peste 300.000€ și altul de peste 681.000 de lei. În posesia familiei sale sunt un Fiat de 13.000 € și un BMW 318 din 2019, de 30.500 €. Salariul primit anul trecut de candidată de la Consiliul Raional Orhei a constituit peste 243.000 de lei.

Ștefan Urîtu de la „Voința Poporului” și-a declarat pensia de 114.000 și o donație de 10.000. Acesta deține un teren de 1,1 milioane, dar și un cont bancar de 30.000. Candidatul nu a indicat valuta în dreptul valorii bunurilor, conform documentului publicat de Comisia Electorală Centrală. În declarație nu sunt trecute locuințe, construcții și automobile.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Candidatul Partidului Liberal, Ion Purice, a trecut în declarația de avere un teren agricol primit de soției drept donație și un Mercedes C180 de 100.000 de lei. Conform documentului, el nu deține locuințe și clădiri. Anul trecut, salariul său de vicedirector și director de spital a constituit peste 336.000 de lei, iar familia a mai primit și indemnizații pentru îngrijirea copilului în valoare de peste 45.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole

Reguli noi la importurile din UE la miere și produse apicole Crescătorii de albine, centrele de colectare și procesatorii din Ucraina au fost informați de...

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani

Parc de joacă pentru micuții de la Olișcani Aproximativ 2000 de persoane, dintre care 523 copii din satul Olișcani, raionul Șoldănești se bucură de...

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră

UK şi UNICEF donează 600 de laptopuri pentru şcolile din ţara noastră Circa 600 de laptopuri au fost distribuite astăzi instituțiilor de învățământ din țara...

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat

Doi străini documentați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST, documentează un caz de tentativă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.