Declin major al burselor la nivel global

Publicat:

Declin major al burselor la nivel global

Acţiunile americane au scăzut drastic luni, în contextul unor vânzări acentuate ale burselor la nivel global, din cauza temerilor de recesiune în SUA, transmite CNBC.


Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1.031 de puncte, sau cu 2,6%. Nasdaq Composite a pierdut 4,1%, iar S&P 500 a scăzut cu 3,2%, scrie news.ro.

În Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 12%, în cea mai proastă zi de la prăbuşirea din Lunea Neagră produsă în 1987 pe Wall Street.

Temerile de recesiune din SUA au fost principala cauză pentru prăbuşirea pieţei globale, după raportul dezamăgitor referitor evoluţia pieţei muncii în iulie, publicat vineri.

Investitorii sunt, de asemenea, îngrijoraţi de faptul că Rezerva Federală este în urmă cu reducerea ratelor dobânzilor pentru a stimula o economie care ăncetineşte, banca centrală alegând în schimb să menţină dobânzile la cel mai ridicat din ultimele două decenii, săptămâna trecută.

 

Există, de asemenea, o vânzare de acţiuni ale companiilor din sectorul inteligenţei artificiale, cândva fierbinte. Acţiunile de tehnologie au luni printre cele mai slabe performanţe:

Acţiunile Nvidia au scăzut luni cu mai mult de 7%, după ce a intrat în sesiune deja cu mai mult de 23% sub maximul lor recent.

Titlurile Apple au scăzut cu aproape 5% după ce Berkshire Hathaway, conglomeratul lui Warren Buffett, şi-a redus la jumătate participaţia la producătorul de iPhone.

Acţiunile Tesla au pierdut 10%, iar Broadcom şi Super Micro Computer au scăzut cu 7%, respectiv 12%.

În Asia, peste noapte, acţiunile japoneze au confirmat o piaţă urs, deoarece investitorii din regiunea Asia-Pacific au avut prima şansă de a reacţiona la cifrele slabe privind locurile de muncă din SUA, de vineri.

Pierderea de 12,4% a indicelui Nikkei – care a închis la 31.458,42 – a fost cea mai proastă zi pentru indice de la ”Lunea Neagră” din 1987, care a lovit Wall Street.

Pierderea de 4.451,28 puncte a indicelui a fost, de asemenea, cea mai mare scădere din punctul de vedere al punctelor din întreaga sa istorie. Indicele Dow Jones a pierdut peste 22% într-o singură zi în Lunea Neagră (Black Monday).Alte pieţe globale au fost, de asemenea, puternic afectate: Randamentele Trezoreriei americane s-au prăbuşit din cauza temerilor de recesiune şi pe măsură ce investitorii au investit în obligaţiuni pentru un refugiu global sigur.

Preţurile obligaţiunilor se mişcă invers randamentelor. Obligaţiunile de referinţă pe 10 ani a avut luni un randament de 3,7%.Bitcoin a scăzut de la aproape 62.000 USD vineri la aproximativ 52.000 USD luni. Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 3%. Indicele de volatilitate CBOE s-a tranzacţionat ultima dată la 46, după ce a ajuns până la 53, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei din 2020.

Banca Japoniei a majorat ratele dobânzilor săptămâna trecută, iar valoarea yenului creşte faţă de dolarul american, punând capăt practicii de a împrumuta în valută ieftină pentru a cumpăra alte active globale.

”Este dureros”, a spus Victoria Greene, director de investiţii la G Squared Private Wealth, pentru CNBC.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dan Perciun: Fiecare al 4-lea absolvent de gimnaziu a mers la liceu

Dan Perciun: Fiecare al 4-lea absolvent de gimnaziu a mers la liceu În prima etapă de admitere în clasa a X-a au depus documentele și...

Ucraina a primit aproape 4 miliarde de dolari din partea SUA pentru plata salariilor funcţionarilor de stat

Ucraina a primit aproape 4 miliarde de dolari din partea SUA pentru plata salariilor funcţionarilor de stat Ucraina a primit un grant de 3,9 miliarde...

Greșeala frecventă a șoferilor pe timp de vară. Tactica recomandată de a folosi aerul condiționat pentru a consuma mai puțin

Greșeala frecventă a șoferilor pe timp de vară. Tactica recomandată de a folosi aerul condiționat pentru a consuma mai puțin Există un obicei greșit pe...

În ultimii zece ani, minim 40 de mii de moldoveni au dobândit cetățenia României. Peste 710 de mii de cereri sunt în așteptare

În ultimii zece ani, minim 40 de mii de moldoveni au dobândit cetățenia României. Peste 710 de mii de cereri sunt în așteptare Peste 40...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.