DECRET prezidenţial: Maia Sandu a semnat demisiile miniştrilor din cabinetul Recean

Publicat:

Cererile de demisie a celor trei miniştri din Guvernul Recean au fost acceptate de președintă. Maia Sandu a semnat decretele.


Este vorba despre ministra de Interne, Ana Revenco, ministra Infrastructurii, Lilia Dabija și ministrul Educației, Anatolie Topală.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Va colabora Vlad Filat cu Diana Șoșoacă pentru proiectul Unirii Moldovei cu România?

Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne, Lilia Dabija, ministra Infrastructurii, și Anatolie Topală, ministrul Educației, părăsesc componența Guvernului. Cei trei miniștri și-au înaintat demisiile, iar demersurile pentru eliberarea lor din funcții vor fi transmise președintei Maia Sandu.
Luni, 17 iulie, Dorin Recean va propune președintei lista noilor miniștri.
Ana Revenco, a venit cu un mesaj, după ce și-a dat demisia. „Onorată să servesc Patria oriunde m-aș afla!”, a declarat Ana Revenco.
Și Lilia Dabija, a venit cu o reacție, după ce a plecat din funcție. „Nu știu dacă există sufciente cuvinte ca să-mi exprim gratitudinea față de echipa mea, cu care am muncit zi de zi ca să aducem Europa, aici, la noi acasă. Și nu, nu exagerez: am depus efortul ca în toate domeniile noastre de activitate să facem progrese”, a menționat Dabija.
„„Reparație cosmetică” din Guvernul Recean nu-l va salva nici pe premier și nici pe Maia Sandu. „Titanicul” PAS se scufundă inevitabil, iar încercările de a ascunde acest fapt cu demisii, care ar fi trebuit să se întâmple demult, sunt sortite eșecului”. Reacția aparține fostului președinte, Igor Dodon, după ce trei miniștri au demisionat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.