Demisia e mai probabilă dacă ești vedetă la locul de muncă, dar șeful te obligă să mergi la birou

Publicat:

Demisia e mai probabilă dacă ești vedetă la locul de muncă, dar șeful te obligă să mergi la birou

Angajații cu performanțe importante sunt mai predispuși să demisioneze dacă li se impune să vină la birou. Un termen ferm de revenire la birou poate, de asemenea, să-i descurajeze pe angajați, în general, potrivit companiei de cercetare Gartner.

Cercetările făcute de Gartner indică faptul că angajații cu performanțe ridicate sunt cu 16% mai puțin înclinați să rămână la locul de muncă atunci când angajatorii lansează mandate stricte de întoarcere la birou. Gartner i-a definit pe cei cu performanțe ridicate ca fiind cei care avansează mai rapid în carieră decât colegii lor, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Concluziile unui sondaj realizat în rândul a aproape 2.100 de angajați cu guler alb vin în contextul în care angajatorii importanți, de la bănci la companii de tehnologie, își îndeamnă angajații să se întoarcă la birou.

Un studiu recent a sugerat că firmele care impun munca la birou nu sunt mai profitabile sau mai productive. Dar efectul solicitărilor rigide de revenire în prezență nu se limitează neapărat la ceea ce apare pe un bilanț, a declarat pentru Business Insider Caitlin Duffy, director de cercetare la Gartner. “Ordinele de întoarcere la serviciu sunt o propunere foarte riscantă. Ele pot fi mai mult legate de ceea ce doresc liderii decât de ceea ce aduce cu adevărat beneficii angajaților, atât pe plan personal, cât și profesional”, a spus Duffy.

Sondajul Gartner, realizat în perioada mai-iunie 2023, a arătat că angajații, în general, au fost cu 8% mai puțin predispuși să își dorească să rămână în funcție atunci când șefii au introdus un ordin de revenire clar.

În rândul femeilor, 11% au fost mai puțin doritoare să rămână. Acest lucru se datorează în parte faptului că femeile apreciază adesea flexibilitatea și ar putea simți că se confruntă cu mai puține prejudecăți atunci când nu sunt la birou, potrivit sondajului.

Iar în rândul milenialilor, despre care Gartner a spus că este cel mai probabil să trebuiască să jongleze cu îndatoririle de îngrijire, regulile stricte privind prezența la birou i-au făcut cu 10% mai puțin doritori să dorească să rămână la locul de muncă.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Angajații sunt mai dispuși să accepte o deplasare la birou atunci când înțeleg de ce ar fi utilă și când au participat la elaborarea politicii biroului.

Prezența la birou poate, de asemenea, să îi deranjeze pe angajații cu performanțe ridicate, deoarece aceștia sunt adesea încordați și au nevoie de autonomie pentru a lucra în modul cel mai bun pentru ei. Ca urmare, ar trebui să li se acorde încredere pentru a-și structura zilele de lucru și a avea flexibilitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.