Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Publicat:

Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Săptămâna trecută au fost înregistrate tot mai multe cazuri de infecții respiratorii virale acute și de gripă. Potrivit primarului de Bălți, începând cu săptămâna viitoare, toate ședințele din cadrul Primăriei Municipiului Bălți vor avea loc cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Citeşte şi: Ceban și Dodon ar putea avea intenții prezidențiale – Stiripesurse.md


Pe parcursul săptămânii trecute, în oraș au fost înregistrate 375 de cazuri de infecții respiratorii virale acute, dintre care 245 la copii, transmite tvn.md.

Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Totodată a crescut și numărul cazurilor de gripă, fiind înregistrate 24 de cazuri, dintre care 11 în rândul copiilor. De cealaltă parte numărul infectărilor cu COVID-19 a este stabil. Săptămâna trecută au fost confirmate 25 de cazuri dintre care 7 la copii.

În oraș 17 copii sunt infectați cu varicelă, iar în spital este internat un copil cu scarlatină.

Viorica Leanco, specialist principal direcția sănătate a declarat că ‘se observă deja primele efecte a nevaccinării copiilor, deoarece săptămâna aceasta a apărut primul caz de scarlatină. Plus avem înregistrate 17 cazuri de varicelă la copii. Luând în considerație acest fapt, vreau să amintesc copiilor că sunt responsabili de soarta copiilor și de sănătatea acestora și să nu evite vaccinarea’.

Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Pe lângă revenirea la regimul de mască, Alexandr Petkov a menționat și necesitatea instalării termometrului la intrarea în primărie. Această decizie vine în contextul în care situația epidemiologică din oraș a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de boli infecțioase.

„Aceasta este ultima ședință în primărie care se duce fără măști. Noi suntem într-o situație pre epidemiologică, dacă nu mă înșel. Rog să propuneți decizia și eu o semnez. Și distanța să o mai păstrăm. Și eu cred că trebuie de revenit și la termometrul cela de la intrare, iar accesul în primărie să fie controlat la temperatură”, spune şi primarul  din Bălți, Alexandr Petkov.

Potrivit specialiștilor, în oraș s-a înrăutățit și situația cu tusea convulsivă, la momentul de față fiind zece cazuri suspecte.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana

Nina Costiuc s-ar fi aflat la volanul maşinii care s-a răsturnat la Ciocana Primăriţa din Budești, Nina Costiuc, ar fi fost șoferița care a avut...

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați

Operațiunea „Motociclistul”: sute de motocicliști amendați Sute de motocicliști au fost sancționați de la începutul operațiunii „Motociclistul” – 8 aprilie. Citește și: Consilierii PAS cer atragerea...

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă

Un elev de liceu a vrut să se sinucidă Un minor de 17 ani a fost transportat la spital, după ce acum câteva zile ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.