Demisia premierului libanez impusă de Arabia Saudită ( Sayyed Hassan Nasrallah )

Publicat:

Liderul miliţiei şiite libaneze Hezbollah (proiraniană), Sayyed Hassan Nasrallah, a acuzat duminică Arabia Saudită că l-a obligat pe premierul libanez Saad Hariri să demisioneze şi a făcut apel la calm şi răbdare în Liban, informează  agerpres .

“Demisia a fost o decizie saudită dictată prim-ministrului Saad Hariri şi care i-a fost impusă. Nu a fost nici intenţia, nici voinţa, nici decizia sa”, a spus Nasrallah într-un discurs transmis la televiziune.


Nasrallah l-a criticat pe Hariri că şi-a anunţat demisia de la Riad şi nu din Liban şi a acuzat guvernul saudit că “a scris” textul declaraţiei căreia Hariri i-a dat citire.

Citiți și : Liban : armata neagă existența unui complot privind asasinarea premierului Saad Hariri

“Nu ne-am dorit această demisie”, a insistat şeful Hezbollah, care a refuzat să răspundă direct acuzaţiilor formulate de premierul demisionar, care spusese că Hezbollah a impus o stare de “fapt împlinit prin forţa armelor” şi avertizase că “mâna Iranului va fi tăiată” dacă se va mai amesteca în treburile interne ale ţărilor arabe.

Liderul Hezbollah a pus sub semnul întrebării momentul ales pentru demisie, acum când “lucrurile păreau să se desfăşoare normal (…) în cadrul guvernului” libanez.

Arabia Saudită consideră Hezbollah organizaţie teroristă. Gruparea şiită este totodată un aliat apropiat al Iranului şiit, putere regională rivală a Arabiei Saudite sunite. Hezbollah este singurul partid libanez care şi-a păstrat armele după încheierea războiului civil din această ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.