X

Demisii la Poliția de Frontieră

Demisii la Poliția de Frontieră

Au fost concediați cei doi polițiști de frontieră, care sunt cercetați alături de alte opt persoane într-o cauză penală pornită pe migrația ilegală a bărbaților din Ucraina, aduși ilegal în Moldova.

Citește și: Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic

Potrivit factorilor responsabili din cadrul Poliției de Frontieră, în urma anchetei de serviciu, s-a constatat că, în anul 2024, cei doi funcționari publici cu statut special din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră „Valea Perjei” al DR SUD au autorizat trecerea frontierei de stat cetățenilor ucraineni, bărbați cu vârste între 18 și 60 de ani, prin punctul de trecere Ceadâr-Lunga-Maloiaroslaveț-1 (rutier). Aceste autorizări au avut loc fără ca bărbații ucraineni să fie prezenți fizic în punctul de trecere.

Respectiv, pentru aceste încălcări grave, cei doi polițiști de frontieră au fost sancționați disciplinar cu concediere din funcția publică cu statut special.

Precizăm că cei doi polițiști de frontieră, sunt bănuiți, că, împreună cu alte șase persoane, percepeau taxe de 6 000 – 8 000 de euro pentru bărbați din Ucraina, introduși ilegal în Moldova. Suplimentar, costul plătit includea și organizarea șederii și ieșirii ilegale a bărbaților ucraineni din Moldova. Schema infracțională a fost deconspirată urmare a documentării pentru o perioadă mai lung.

Oamenii legii au efectuat peste 20 de percheziții la domiciliile și în automobilele bănuiților – desfășurate inclusiv în colaborare cu Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei – de unde au fost ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale, inclusiv trei automobile folosite la organizarea migrației ilegale a ucrainenilor.

Tags: Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontierămigranți Ucrainamigratie ilegalapoliţia de frontieră
Știrile zilei