X

Deputat APG: Conducerea Găgăuziei ne duce către faliment prin ‘inacţiune’

Deputat APG: Conducerea Găgăuziei ne duce către faliment

Deputatul Adunării populare a Găgăuziei (APG) Leonid Chisea consideră că conducerea autonomiei, “prin inacţiunea ei, o duce la faliment, nereacţionând corespunzător la privarea regiunii de acoperirea TVA-ului de la bugetul de stat”.

După cum transmite Infotag, el a spus că “întreprinderile, inclusiv exportatorii, se străduiesc să-şi menţină TVA-ul şi au început procedura de reînregistrare a întreprinderilor lor în alte regiuni ale Moldovei, inclusiv în Chişinău”, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

“Vom avea restanţe de 70-80 de milioane de lei, pentru că deja pleacă cele mai mari întreprinderi. Vedeţi la Camera de înregistrare (din autonomie – “I.”), câte cereri de reînregistrare au fost deja depuse. Suntem conduşi către faliment, iar voi doar vă văietaţi în faţa camerelor de luat vederi că “îi pierdem pe cei care contribuie la fondul social şi creează locuri de muncă. În acest ritm, veţi transforma Găgăuzia într-un pustiu. Trebuie să oferim soluţii, să căutăm o ieşire din situaţie”, a spus deputatul.

Deputat APG: Conducerea Găgăuziei ne duce către faliment

Vicepreşedintele APG, fostul procuror al Găgăuziei Gheorghe Leiciu i-a adresat lui Chiosea o întrebare: “Oare ar trebui să ieşim cu mitraliera?!”

“Facem declaraţii. Adică urmăm o cale civilizată, fără a încălca Constituţia”, a spus el.

Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

Tags: APGfalimentGagauziaLeonid Chisea
Categorii: PoliticăȘtirile zilei