Deputat PAS, despre cerere de alipire a Transnistriei la Rusia: „Vreau să asigur cetățenii ca va fi pace” 

Publicat:

 Deputat PAS, despre cerere de alipire a Transnistriei la Rusia: „Vreau să asigur cetățenii ca va fi pace”

O posibilă cerere de alipire a Transnistriei la Federația Rusă ce ar putea fi anunțată pe 28 februarie a isterizat societatea în ultimele zile. Unele voci consideră scenariul realist, altele însă își amintesc că de 30 de ani încoace, regiunea din stânga Nistrului a cerut constant acest lurcru, ceea ce nu mai constituie o noutate pentru nimeni. Deputatul PAS Dorian Istratii a ținut să precizeze în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV, că actuala conducere a țării va face tot ce-i stă în putere pentru a asigura pacea în țara noastră, scrie jurnal.md.

Alesul poporului a pus un accent deosebit pe conceptul de pace și a insistat că cetățenii Republicii Moldova nu ar trebui să se îngrijoreze privind situația din Transnistria, întrucât autoritățile nu văd o altă soluționare a conflictului decât pacifistă și ghidată de voința populară.

 


Citește și  Igor Grosu despre Congresul la Tiraspol: Nu există pericole de destabilizare a situației

„Vorbind de teritoriul din stânga Nistrului, eu aș vrea să asigur cetățenii ca o să fie pace și că nu o să nu se întâmple lucruri urâte. Și conflcitul transnistrean va fi soluționat doar cu pace și doar de către Republica Moldova și Ucraina și cetățenii noștri din stânga Nistrului”, a menționat parlamentarul Dorian Istratii.

Totuși, jurnalistul Valeriu Saharneanu nu a rezonat totalmente cu punctul de vedere al deputatului. Acesta a subliniat că Republica Moldova trebuie să manifeste mai multă determinare în relația sa cu Tiraspolul și chiar să sancționeze eventualele devieri ale părții transnistrene.

Saharneanu a mai adăugat că tolernața excesivă a abaterilor Tiraspolului nu reprezintă neapărat strategia care să o avantajeze pe Republica Moldova.

„Eu am auzit cuvântul acesta, „pace”, de atâția ani și numai cu rele se termină pentru noi. Eu zic că Republica Moldova trebuie să fie un stat proactiv chiar în relația cu această enclavă. Orice înțepătură venită de la Tiraspol trebuie să aibă un răspuns de înțepătură, de suliță, de arbaletă care să vină de la Chișinău. Fiindcă că toți transnistrenii, elitele care vin încoace au trecere în Republica Moldova peste tot. Atâta timp cât o să existe toleranța asta care este cu totul deplasată față de tot ce face Transnistria, eu cred că noi suntem perdanți în problema asta”, a punctat jurnalistul Valeriu Saharneanu.

Întreaga emisiune poate fi vizionată mai jos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat...

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un cetățean al Ucrainei în legătură cu actele depistate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.