Deputata Stamate, implicată în scandalul Herman von Hebel. Invocă că a fost citată eronat

Publicat:

Deputata Stamate, implicată în scandalul Herman von Hebel. Invocă că a fost citată eronat

Deputata Olesea Stamate, fosta președintă a Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, invocă că a fost citată eronat în contextul scandalului legat de președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel.

Citește și: Maia Sandu așteptată cu proteste în UTA Găgăuzia


„În investigație apare un citat din partea mea, care zice ca „ulterior selectării domnului în cadrul comisiei, au apărut informații cu referire la activitatea dlui în Albania, însă era deja târziu. Este regretabil că se recurge la asemenea strategii… Eu nu am dat nici un comentariu, sau reacție la acest subiect, înainte de publicarea investigației.  Unica reacție care am dat-o este cea ulterioară publicării investigației, unde m-am văzut citată, fără să fi oferit vreun comentariu. Adevărat, jurnaliștii au postat comentariul meu oferit post-factum, în textul investigației. Între timp însă, comentariul care mi-a fost atribuit eronat, fusese deja preluat de mai multe surse media”, explică deputata.

Stamate mai precizează că în cazul în care s-ar adeveri anumite fapte reprobabile despre oricare dintre membrii comisiilor prevetting sau vetting, nu poate fi vorba de „e târziu, deja au fost selectați”.

Olesea Stamate mai consideră că orice proces de reformă stârnește opinii pro și contra. „Sunt întotdeauna mulțumiți dar și nemulțumiți de orice restructurare. La fel ca și în cazul reformei justiției din Republica Moldova, pe care mulți încearcă să o discrediteze, prin orice metode posibile”, precizează Stamate.

Precizăm că, recent, integritatea lui Herman von Hebel a fost pusă la îndoială în cadrul unei investigații publicate pe anticorupție.md. Potrivit sursei citate, Herman von Hebel a activat în perioada 8 martie 2013 – 16 aprilie 2018, în calitate de grefier la Curtea Internațională Penală de la Haga, iar presa olandeză scria, în 2018, că activitatea administrativă a lui Herman von Hebel ar fi fost afectată de ilegalități și ar fi cauzat prejudicii Curții Internaționale Penale în valoare de cel puțin 760.000 euro.

În urma acestor acuzații, mai mulți politicieni și formatori de opinie au cerut demisia lui Herman von Hebel. Comuniștii și socialiștii au cerut audierea acestuia în Parlament.

”Nu vă va reuși niciunuia dintre cei care considerați că corupția în R. Moldova poate și trebuie să aibă câștig de cauză”, a precizat președinta Comisiei parlamentare pentru juridică, numiri și imunități, Veronica Roșca, sugerând că acuzațiile lansate în spațiul public au fost nefondate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Administrația Biden amână planul de a interzice țigările mentolate

Administrația Biden amână planul de a interzice țigările mentolate Administrația Biden a amânat planul de a interzice țigările mentolate într-o măsură care ar putea avea...

„Fii PRO! Alege să fii profesor!” – este îndemnul autorităților pentru elevii care absolvesc în acest an liceul

„Fii PRO! Alege să fii profesor!” - este îndemnul autorităților pentru elevii care absolvesc în acest an liceul „Fii PRO! Alege să fii profesor!” -...

Preşedintele palestinian: Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra oraşului Rafah

Preşedintele palestinian: Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra oraşului Rafah Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie...

Un hotel din Nikolaiev a fost lovit de o dronă lansată de ruși. Clădirea a fost distrusă

Un hotel din Nikolaiev a fost lovit de o dronă lansată de ruși. Clădirea a fost distrusă Un hotel din orașul ucrainean Nikolaiev a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.