X

Deputaţi din R. Moldova, România şi Ucraina au semnat o rezoluţie privind susţinerea parcursului european

Deputaţi din R. Moldova, România şi Ucraina au semnat o rezoluţie privind susţinerea parcursului european

O rezoluţie care confirmムsprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova şi Ucrainei a fost adoptatムvineri în cadrul şedinţei comune a comisiilor juridice din parlamentele Republicii Moldova, României şi Ucrainei, desfăşurată în localitatea maramureşană Moisei.

Rezoluţia a fost semnatムde conducerea Comisiei juridice, numiri şi imunităƒţi din Parlamentul R. Moldova, a Comisiei juridice, de numiri, disciplinăƒ, imunităƒţi şi validăƒri din Senatul României şi a Comitetului pentru politicムjuridicムdin Rada Supremムa Ucrainei, potrivit stiripesurse.

Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

În document se stipuleazムcムSenatul României confirmムsprijinul acordat Republicii Moldova şi Ucrainei în parcursul european. Comisia juridicăƒ, de numiri, disciplinăƒ, imunităƒţi şi validăƒri a reiterat disponibilitatea de a oferi suport în procesul de realizare a reformelor în contextul aderăƒrii la UE. ”Politica instituţionalムa statului român este îndreptatムspre acordarea întregului sprijin, la toate nivelurile, pentru facilitarea parcursului căƒtre integrarea europeanăƒ, în spiritul valorilor democratice”, se menţioneazムîn Rezoluţie, citată de MOLDPRES.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Totodatăƒ, păƒrţile semnatare au condamnat agresiunea armatムa Federaţiei Ruse în Ucraina şi au subliniat necesitatea tragerii la răƒspundere a celor vinovaţi de infracţiunea de agresiune şi a despăƒgubirii prejudiciului cauzat de Rusia.

ޘedinţa comunムa comisiilor juridice din parlamentele Republicii Moldova, României şi Ucrainei se desfヺoarムîn perioada 24 – 26 ianuarie.

Tags: MoiseiMoldovarezolutieRomaniaucraina
Externe