Deputații BCS au boicotat ședința Parlamentului

Publicat:

Deputații BCS au boicotat ședința Parlamentului

Mai mulți deputați comuniști și socialiști au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului, nemulțumiți că pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea privind sancțiunile împotriva Federației Ruse.

Cei din opoziție au insistat ca acest proiect să fie omis, dar majoritatea a votat împotrivă. Într-un schimb de replici, unii au vorbit de statutul de neutralitate, iar alții – de respectul față de Ucraina, potrivit Jurnaltv.md.


Citeşte şi: Fermierii sunt indignați: ‘Autoritățile recurg la mesaje false și manipulare’

DIANA CARAMAN, deputat BCS: “Pe ordinea de zi este proiectul 428, care, după părerea noastră, contravine Constituției, statutului de neutralitate, dar și interesului cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit unor sondaje, 80 la sută din cetățeni militează pentru păstrarea neutralității, cu toate consecințele pentru Republica Moldova. Noi solicităm excluderea de pe ordinea de zi a proiectului 428, care mai prevede și sancțiuni împotriva Federației Ruse.”

Cererea deputatului BCS nu a întrunit numărul necesar de voturi și proiectul a rămas pe ordinea de zi. ”Opoziția demonstrează o lipsă totală de respect”, a comentat deputatul puterii, Doina Gherman.

DOINA GHERMAN, deputat PAS: “Văd că dis-de-dimineață opoziția se îngrijește de sancțiunile împotriva agresorilor din Federația Rusă, dar săptămâna trecută atât socialiștii, cât comuniștii, într-un mod rușinos și total descalificant au boicotat discursul președintelui Radei Ucrainene, ceea ce reprezintă un gest absolut neprietenos față de o țară vecină, o țară în care în fiecare zi oamenii luptă și mor nu doar pentru libertatea lor, dar și pentru pacea din Republica Moldova. Opoziția noastră parlamentară a demonstrat lipsă totală de respect.”

Deputații BCS au boicotat ședința Parlamentului

În replică, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrâncea, a declarat că opoziția nu are nevoie de lecții de morală.

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: “Noi tratăm cu respect vecinul nostru, Ucraina și am ajutat noi, nu dumneavoastră, zeci de mii de refugiați. Așa cum tratăm cu respect și alt partener – Federația Rusă și dorim pace și dialog ambelor popoare. Dar Moldova are și Constituție și vă rog să puneți mâna pe Constituția țării care spune că Republica Moldova este un stat mic, suveran și neutru care nu participă în acțiuni de reglementare a conflictelor militare.”

Citeşte şi:  Maia Sandu a zburat în Turcia cu ‘low-cost’

După aceste declarații, majoritatea deputaților BCS a părăsit ședința plenară.

Anterior, opoziția a boicotat discursul din 30 noiembrie al președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, care l-a ținut în Parlament.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.