Deputații găgăuzi, nemulțumiți de revizuirea hărții judiciare

Publicat:

Deputații găgăuzi, nemulțumiți de revizuirea hărții judiciare

Conducerea Adunării Populare a Autonomiei Găgăuze a emis o declarație adresată președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care își exprimă nemulțumirea față de recentele modificări în legislația națională care reglementează activitatea instanțelor de judecată, transmite MOLDPRES.

În mod special, deputații găgăuzi, semnatari ai declarației, subliniază că modificările operate în lege vor duce la lichidarea Curții de Apel Comrat și transferarea competențelor la Curtea de Apel Sud cu sediul la Cahul, precum și desființarea judecătoriilor din Ceadâr-Lunga, Vulcănești și Comrat, potrivit moldpres.md.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Adunarea Populară de la Comrat solicită președintelui Republicii Moldova remiterea legii în Parlament pentru perfecționare, invocând faptul că Legea cu privire la statutul juridic al Găguziei prevede funcționarea unei Curți de Apel și judecatăților de primă instanță în autonomie.

Amintim că în ședința plenară din 13 iunie, Parlamentul a susținut propunerea Guvernului de revizuire a hărții judiciare. Proiectul de lege prevede crearea a trei instanțe de apel: Curtea de Apel Nord; Curtea de Apel Centru și Curtea de Apel Sud prin fuzionarea instanței de Apel de la Comrat cu cea de la Cahul.

Judecătorii curților de apel fuzionate se consideră judecători ai curții de apel nou create”, se arată în  proiectul de lege, adoptat de Parlament.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În nota informativă la proiectul d elege, Ministerul Justiției menționează că „fuzionarea Curtii de Apel Cahul cu Curtea de Apel Comrat nu implică cheltuieli la capitolul personal. „Curtea de Apel Sud care urmeaza a fi creata, va activa în 2 sedii, ce apartin curtilor de apel care fuzioneaza”, precizează Ministerul Justiției.

Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (privind revizuirea hărții judiciare) prevede și fuzionarea unor judecătorii de primă înstanță.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.