X

Deputatul Grădinaru îl avertizează pe primarul Ceban să „ia aminte”

Deputatul Grădinaru îl avertizează pe primarul Ceban să „ia aminte”

Indirect, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, l-a avertizat, astăzi din plenul Parlamentului, pe primarul general al capitalei, Ion Ceban, pe care l-a îndemnat să ia aminte de situația în care s-a pomenit socialista Svetlana Popa.

Citește: BCS anunță proteste. Grosu: „Să vă stea în gât salariul!”

„Să fie o lecție pentru cei care încearcă să lase copiii fără program prelungit în școli, care lasă oamenii țintuiți la pat fără asistenți personali, care lasă oamenii fără compensații –  să înceteze să atace cetățenii Republicii Moldova și să încalce legea”, a spus Grădinaru.

În acest fel, deputatul i-a răspuns socialistului Bătrîncea, care a acuzat Curtea Constituțională că a „furat un mandat de la BCS” prin faptul că nu a validat mandatul de deputat pentru fosta consilieră în CMC, Svetlana Popa. În context, Grădinaru a făcut precizările de rigoare.

„Fracțiunea comuniștilor și socialiștilor din CMC, împreună cu Ceban, timp de patru ani, a votat mai multe Planuri urbanistice zonale și i-a condamnat pe oameni să se înghesuie, să se uite din geam în geam, să nu aibă locuri de parcare, să nu aibă locuri în școli și grădinițe – împreună au votat asemenea mizerii. Și iată instanța a decis să sancționeze această persoană care a contribuit la acest lucru cu interdicția de a mai ocupa anumite funcții”, a precizat Grădinaru.

De menționat că în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, a anunțat despre organizarea protestelor stradale în contextul în care CC a refuzat validarea mandatului de deputat pentru Svetlana Popa.

Mai precizăm că, anul trecut, Svetlana Popa, alături de alți consilieri municipali a fost amendată și a rămas fără mandatul său de ales local după ce instanța a recunoscut implicarea acesteia în „scheme ilegale” ce vizează planurile urbanistice zonale din capitală.

Tags: Gradinaru il avertizeaza pe CebanIon CebanVasile Grădinaru
Știrile zilei