BCS anunță proteste. Grosu: „Să vă stea în gât salariul!”

Publicat:

BCS anunță proteste. Grosu: „Să vă stea în gât salariul!”

Ședința extraordinară a Parlamentului de astăzi, joi, 18 ianuarie, a început cu scandal. Comuniștii și socialiștii au anunțat proteste și au boicotat ședința, iar președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a mustrat pentru „nerușinare”.

La deschiderea lucrărilor sesiunii, președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, a constatat „caracterul statului capturat” și a considerat nemotivată convocarea Legislativului în regim de urgență. Mai mult, Bătrîncea s-a referit și  la ultima decizie a Curții Constituționale, care nu i-a permis socialistei Svetlana Popa să preia mandatul de deputat în Parlament.


„Curtea Constituțională a furat un mandat pe care l-a oferit poporul pentru BCS fără nicio argumentare juridică, deoarece candidatul nostru nu are niciun conflict cu mandatul de deputat”, a spus Bătrîncea.

Legislatorul a menționat că BCS nu va mai pretinde la un mandat în Parlament, dar se va adresa organismelor internaționale și va organiza proteste stradale. Totodată, deputații din opoziție au anunțat că boicotează ședința de astăzi a Parlamentului, fapt pentru care au fost mustrați de președintele Igor Grosu.

„Da ce-ați mai venit… salariul să luați pe ziua de azi… eu zic să vă stea salariul de azi în gât!  Câtă nesimțire… să vii și să pleci la hodină, nici nu ai reușit să încălzești scaunul…”, a comentat Grosu.

Precizăm că, recent, Curtea Constituțională (CC) a respins validarea mandatului Svetlanei Popa, în calitate de  candidat supleant pe lista Blocului Socialiștilor și Comuniștilor.

Sesizarea înaintată la CC de către Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost declarată drept „inadmisibilă” de către magistrații de la Înalta Curte.

Precizăm că, anul trecut, Svetlana Popa, alături de alți consilieri municipali a fost amendată și a rămas fără mandatul său de ales local după ce instanța a recunoscut implicarea acesteia în „scheme ilegale” ce vizează planurile urbanistice zonale din capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.