Descoperire macabră în Panama după eliberarea a 15 persoane sechestrate de o sectă

Publicat:

Autorităţile din Panama au descoperit o groapă comună într-o localitate a indigenilor unde, înainte cu câteva ore, 15 persoane sechestrate de o sectă religioasă fuseseră salvate, a anunţat miercuri directorul general al poliţiei, Alexis Munoz, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

“Poliţia naţională confirmă existenţa acestei gropi comune” care le-a fost semnalată poliţiştilor la sosirea lor la locul faptei, a declarat Munoz presei, fără a confirma totuşi prezenţa unor cadavre în respectiva groapă.


Citeşte şi: Administraţia Trump a anulat brusc trei briefinguri clasificate privind Iranul

Conform postului de televiziune TVN, în groapă ar fi fost descoperite şapte cadavre, şase dintre ele fiind ale unor minori. Informaţia a fost confirmat oficial pentru AFP de către parchet.

Cu câteva ore înainte de această descoperire, poliţiştii au eliberat 15 persoane, între care mai mulţi copii, care au fost reţinute împotriva voinţei lor de membri ai unei secte religioase în cantonul Ngabe-Bugle, o regiune de indigeni unde se ajunge greu, la circa 250 de kilometri de capitala panameză.

Persoanele salvate aveau pe corp urme de lovituri, potrivit lui Munoz. Membrii sectei “au încercat să îi îndoctrineze”, a adăugat el.

Operaţiunea desfăşurată de poliţie şi de parchet a permis arestarea a zece membri ai sectei, numită La Nueva Luz de Dios (Noua Lumină a lui Dumnezeu), a precizat Ministerul Securităţii Publice pe Twitter.

Citeşte şi: Autorităţile din Argentina au găsit 82 de kg de cocaină la bordul unui avion KLM

Printre persoanele salvate se numără şapte copii şi două femei însărcinate, iar unele prezentau semne de lovituri şi de arsuri, a detaliat în faţa presei Guillermo Arrocha, din cadrul sistemului de protecţie socială.

“Vorbim de un grup dedicat relelor tratamente şi actelor criminale împotriva comunităţii”, a declarat procurorul regional al provinciei Bocas del Toro, Rafael Baloyes.

Două persoane care au primit recent îngrijiri medicale într-un spital din provincia învecinată Veraguas au relatat că secta ar practica exorcizări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.