Destinații ascunse din România pentru mini-vacanța de 1 Mai și Paște

Publicat:

Destinații ascunse din România pentru mini-vacanța de 1 Mai și Paște

Cel mai mulți dintre români vor avea o minivacanță de șase zile la începutul lunii mai, când se sărbătoresc 1 Mai – Ziua Muncii și Paștele ortodox.

Prilejul este numai bun pentru o evadare în locul preferat sau pur și simplu pentru odihnă, care ne lipsește din ce în ce mai mult din cauza agitației cotidiene.


Mulți dintre noi își doresc să evadeze din aglomerația urbană și să descopere locuri mai puțin cunoscute, iar țara noastră nu duce lipsă se astfel de locuri. Întotdeauna descoperim ceva nou – de la sate ascunse, autentice, încărcate de istorie, până la cetăți care oferă o perspectivă unică asupra arhitecturii României.

Satele Hoghilag și Mălâncrav din Sibiu, Conacul Archia din Deva sau Hanul Patrisiei de pe Transfăgărășan sunt doar câteva dintre locurile care așteaptă să fie descoperite.

Mălâncrav din Sibiu

Satul Mălâncrav pare desprins din poveştile bunicilor, care, neavând internet, telefonie mobilă şi alte „distracţii” moderne, se preocupau de muncile tradiţionale.

Turiştii, mai ales străinii, sunt atraşi de obiceiurile care încă se mai păstrează în mica localitatea sibiană şi vin să o viziteze.

Satul a fost menţionat prima dată în documente în anul 1305 şi se spune că a fost înfiinţat cam cu 100 de ani mai devreme. Peste 10% din cei 1.000 de locuitori sunt saşi, iar populaţia este una destul de tânără. Drept exemplu, în şcoala din sat sunt înscrişi 220 de copii.

Satul Hoghilag – tărâmul tuberozelor

Este atestat documentar într-un act din 1335, care se referă la un preot, pe nume Johannes, din Archidiaconatul Târnavei. În jurul anului 1900 mare parte din locuitorii sași au emigrat în SUA, în special pentru a lucra în oțelăriile și fabricile de mezeluri din Chicago și Detroit.

Hoghilag Tuberose  FOTO yourguideintransylvania com jpg

Orga bisericii din Hoghilag, construită în 1810 de Samuel Joseph Maetz, a fost restaurată în Germania, și apoi mutată la Academia de Muzică din Cluj.

Conacul Archia din Deva

Reprezintă o oază de relaxare în mijlocul naturii, unde poți petrece timp într-un cadru pitoresc și să te bucuri de liniște. Centrul orașului Deva şi Dealul Cetății se află la 10 minute de mers cu mașina.

Conacul Archia din Deva. FOTO Booking

Punctele de atracție din Hunedoara, printre care Castelul Huniazilor, pădurea de stejari de la Chizid şi grădina zoologică din Hunedoara, se află la 25 de minute de mers cu mașina de Conacul Archia. Pentru perioada 3-6 mai, un sejur costă cel puțin 437 euro de persoană, dar au mai rămas puține locuri.

Green Village din Sfântu Gheorghe – Tulcea (Delta Dunării)

O destinație de poveste, unde tradiția întâlnește ospitalitatea modernă. Aici vei descoperi peisaje spectaculoase și o atmosferă unică. Situat într-o zonă pitorească a Deltei Dunării, la mai puţin de 2 km de Marea Neagră, Green Village Resort oferă o piscină în aer liber, o cadă cu hidromasaj în aer liber şi acces gratuit la o saună. În unele zone publice este disponibil acces gratuit la internet WiFi.

Green Village Resort pune la dispoziţie un restaurant à la carte cu meniu tradiţional, un bar şi o terasă în aer liber. Copiii se pot distra la locul de joacă. Accesul la Green Village Resort este posibil doar cu barca. La cerere şi la un cost suplimentar se poate asigura transfer de la Murighiol la Sfântu Gheorghe. Oaspeţii care sosesc cu maşina pot parca în localitatea Murighiol, situată la 47 km.

Panoramic din Colibița (județul Bistrița Năsăud)

Un hotel situat într-o zonă montană ascunsă, cu priveliști impresionante asupra lacului Colibița. Ideală pentru cei care iubesc natura și liniștea. Panoramic Colibița are biciclete gratuite, o piscină în aer liber, o grădină și un lounge comun.

Panoramic din Colibița. FOTO Booking

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: ‘Era doar o chestiune de timp’ 

VIDEO - Eminem îl ucide pe alter ego-ul Slim Shady în noul album: 'Era doar o chestiune de timp'  Unul dintre marile alter ego-uri din...

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: ‘Operație pe cord deschis și multe medicamente’

Patimile lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus: 'Operație pe cord deschis și multe medicamente' „Patimile lui Hristos”, filmul regizat de Mel Gibson,...

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui

Cele mai apreciate mâncăruri din Europa în perioada Paștelui Sărbătoarea Paștelui aduce cu sine o varietate de preparate culinare tradiționale, fiecare țară având propriile sale...

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat

Ceaiul de plante la modă, adorat de Lionel Messi, ar putea fi secretul unei siluete de invidiat Cu un miros de pământ și un gust...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.