Deutsche Bank desființează 3.500 de locuri de muncă, chiar dacă a avut profit anul trecut

Publicat:

Deutsche Bank desființează 3.500 de locuri de muncă, chiar dacă a avut profit anul trecut

Deutsche Bank a anunțat joi că va desființa 3.500 de locuri de muncă, în încercarea de a reduce costurile cu 2,5 miliarde de euro până anul viitor și de a crește profitul, chiar dacă cel mai mare creditor din Germania beneficiază de dobânzile globale mai mari, potrivit AP.

Deutsche Bank a precizat că va încerca să își eficientizeze rețeaua de marketing și sistemele informatice și software, în încercarea de a reduce costurile. Aceasta a precizat că reducerea numărului de posturi va fi în mare parte pentru locurile de muncă ce nu implică relații directe cu clienții, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Anunțul a fost făcut în paralel cu publicarea cifrelor privind profitul anual, care arată că banca a obținut anul trecut 4,2 miliarde de euro, o scădere de 16% față de anul 2022. A fost, totuși, al patrulea an consecutiv în care banca a înregistrat profit.

Banca a beneficiat de creșterea globală a ratelor dobânzilor, care poate crește marja de profit între ceea ce banca plătește ca dobândă și ceea ce poate câștiga.

Directorul general Christian Sewing a declarat că rezultatele „au demonstrat o rezistență impresionantă într-un mediu dificil, ne-au extins afacerile și au arătat tuturor că banca noastră este profitabilă în mod sustenabil”.

Veniturile au crescut cu 6,8%, la 28,9 miliarde de euro. Compania a anunțat că își majorează dividendul la 45 de cenți de euro pe acțiune, de la 30 de cenți pe acțiune, și că va pune mai mulți bani în mâinile acționarilor prin răscumpărarea de acțiuni în valoare de 675 de milioane de euro până la sfârșitul lunii iunie.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.