DEZASTRU în Nigeria – peste 100.000 de persoane strămutate

Publicat:

Peste 100.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din sud-estul Nigeriei, a anunţat joi seara preşedintele nigerian Muhammadu Buhari.

“Am aflat cu mare îngrijorare despre inundaţiile din statul Benue din cauza cărora, potrivit primelor estimări, peste 100.000 de persoane au fost strămutate”, a scris preşedintele nigerian pe contul său de pe reţeaua Twitter.


“În ultimele două săptămâni, a fost multă, multă ploaie”, a declarat Helen Teghtegh, directoare în cadrul Community Links and Human Empowerment, o organizaţie non-guvernamentală locală care a lansat un apel la donaţii pentru sinistraţi.

“Nivelul râului Benue a crescut considerabil şi de miercuri din ce în ce mai mulţi oameni din Makurdi (capitala) au început să-şi părăsească locuinţele”, a continuat ea.

“În prezent nu deţinem cifre exacte, nu cunoaştem numărul victimelor, însă ar trebui să îl aflăm mâine după ce ne întâlnim cu diferite persoane de la faţa locului”, a spus directoarea.

În cursul zilei de joi au început să circule pe reţelele de socializare fotografii cu Makurdi sub ape, acestea înfăţişând bărbaţi şi femei cărând pe jos saltele, pungi şi alte bunuri.

Maşini şi mii de case au fost complet înconjurate de ape.

Preşedintele a declarat joi seara că a cerut Agenţiei Naţionale de Gestionare a Urgenţelor (NEMA) să ia măsuri, după ce multe voci din presa locală au acuzat autorităţile de inacţiune.

În capitala statului au fost înfiinţate două tabere pentru a adăposti victimele, însă acestea vor fi deschise în acest weekend.

Statul Benue, ale cărui venituri provin în mare parte din agricultură, s-a confruntat cu numeroase inundaţii în ultimii ani din cauza ploilor abundente.

În 2012, Nigeria a suferit inundaţii teribile produse în 30 din cele 36 de state. Sute de oameni şi-au pierdut viaţa, iar ploile au făcut ca aproape 2 milioane de persoane să fie strămutate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.