DEZASTRU pe o autostradă din SUA! Şase oameni au murit!

Publicat:

Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 30 au fost rănite după ce o furtună de praf care a redus vizibilitatea aproape de zero a provocat luni o serie de accidente în lanţ în care au fost implicate zeci de vehicule pe o autostradă din statul Illinois, informează Reuters, potrivit agerpres.

Circa 40 până la 60 de autoturisme şi aproximativ 20 de vehicule comerciale, inclusiv numeroase camioane cu remorcă, au fost implicate într-un carambol produs aproximativ la ora locală 11:00 pe autostrada Interstate 55, din sudul Illinois, a anunţat un oficial al poliţiei statale într-o conferinţă de presă susţinută în timpul după-amiezii.


Citeşte şi: Berlinul anunţă că diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia au revenit în Germania – Black News

Peste 30 de persoane rănite au fost transportate la spitale din zonă şi au fost înregistrate ”mai multe decese”, a precizat oficialul. Două dintre camioane au luat foc în urma coliziunii şi e posibil ca unul dintre acestea să fi explodat, a spus el.

Joletta Hill, directorul adjunct al biroului de medicină legală din comitatul Montgomery, a confirmat ulterior telefonic că au fost confirmate şase decese în urma accidentelor.

Presa locală a publicat înregistrări video de la locul accidentului în care apar autovehicule grav avariate şi camioane înghesuite unul într-altul, unele dintre acestea pe banda de avarie a autostrăzii. În unul dintre clipuri apare un camion în flăcări învăluit de un strat dens de praf şi fum.

Potrivit oficialului poliţiei statale, carambolul produs în apropierea oraşului Farmersville, la circa 320 de kilometri sud-vest de Chicago, a fost provocat de ”viteza excesivă a vântului care a adus praf de pe câmpurile din dreptul autostrăzii, ceea ce a dus la vizibilitate zero”.

Citeşte şi: Infirmierii din Anglia fac din nou în grevă pentru a obţine salarii mai mari

Tronsonul de autostradă afectat, cu o lungime de 27 de kilometri, era în continuare închis pe ambele sensuri câteva ore mai târziu, a precizat poliţia.

”Împreună cu echipa mea urmăresc cu atenţie accidentul devastator de pe I-55 în timp ce autorităţile investighează. Recomand precauţie pe perioada cât această situaţie va continua”, a precizat pe Twitter Nikki Budzinski, membră a Camerei Reprezentanţilor pentru Illinois. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat

Oficial american: Trimiterea de instructori militari în Ucraina se va întâmpla la un moment dat Lipsa de forță de luptă cu care se confruntă Ucraina...

Inspectoratul pentru protecția mediului din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre

Inspectoratul pentru protecția mediului din Republica Moldova se confruntă cu insuficiență de cadre În prezent, în toată țara activează peste 200 de inspectori de mediu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.