Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Publicat:

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți sau capturați până la jumătatea lunii iunie, a raportat The Economist, citând documente de la Departamentul de Apărare al SUA, potrivit kyivindependent.com.

Pierderile Rusiei în Ucraina din 2022 depășesc numărul de victime cumulate cu care țara s-a confruntat în conflictele militare de la cel de-al Doilea Război Mondial. Instituțiile media ruse Meduza și Mediazona au publicat un raport care indică faptul că aproximativ 120.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Statul Major al Ucrainei estimează că pierderile de personal ale armatei ruse au depășit 500.000 la sfârșitul lunii mai. Acest număr include atât morții, cât și răniții. Pentru fiecare rus ucis în acțiune, există aproximativ trei până la patru răniți, potrivit The Economist.

Printre cei care au suferit cele mai semnificative pierderi s-au numărat rușii cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani. Pe toată perioada invaziei, până la 27.000 de persoane din această categorie de vârstă au fost ucise, conform calculelor The Economist.

În ceea ce privește raportul procentual, cele mai grave pierderi s-au înregistrat în rândul populației masculine din Rusia cu vârsta cuprinsă între 45 și 49 de ani.

„Cele mai recente estimări sugerează că aproximativ 2% din toți bărbații ruși cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani ar fi fost fie uciși, fie grav răniți în Ucraina de la începutul războiului pe scară largă”, se menționează în articol.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Aproximativ 31.000 de soldați ucraineni au fost uciși în război, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 25 februarie. Anunțul este pentru prima dată când Zelenski a declarat public o cifră cu privire la numărul de morți al soldaților ucraineni de la începutul invaziei la scară largă.

Rusia continuă să recruteze între 25.000 și 30.000 de noi soldați pe lună, a raportat New York Times (NYT), citând oficiali americani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.