Noi dezvăluiri despre posibila relațiedintre Rusia și Echipa Trump – Responsabil din echipa de tranziţie, într-un e-mail: Rusia ‘i-a făcut cadou alegerile’ lui Trump(presă)

Publicat:

Un responsabil de rang înalt din echipa de tranziţie a preşedintelui american Donald Trump a scris într-un e-mail datat 29 decembrie că Rusia “tocmai i-a făcut cadou (lui Trump) alegerile din SUA”, potrivit unui articol publicat sâmbătă de The New York Times şi preluat duminică de CNN. 

The New York Times a obţinut e-mailuri care relevă că KT McFarland, pe atunci consilieră pe probleme de tranziţie a lui Trump şi care a devenit ulterior adjuncta consilierului pentru probleme de securitate naţională Michael Flynn, a scris că sancţiunile administraţiei Barack Obama împotriva Rusiei ca represalii la amestecul în alegerile din 2016 vor face mai dificilă îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări.


“Dacă va fi o escaladare de genul ‘dinte pentru dinte’, Trump va avea dificultăţi în a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia, care tocmai i-a făcut cadou alegerile din SUA”, a scris McFarland în e-mailul respectiv, potrivit NYT. Un avocat al Casei Albe a declarat ziarului vineri că de fapt McFarland nu a făcut altceva decât să relateze modul în care democraţii prezentau rolul Rusiei în alegerile americane. McFarland a mai scris în e-mail-uri că sancţiunile administraţiei Obama asupra Rusiei aveau ca scop discreditarea victoriei lui Trump la prezidenţialele din 2016.

CNN transmite că nu a putut confirma din surse independente relatarea NYT.

E-mail-urile au mai dezvăluit că Michael Flynn se afla în contact strâns cu alţi membri ai echipei de tranziţie atât înainte, cât şi după ce a discutat cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA, despre sancţiunile americane împotriva Moscovei, potrivit NYT. Conform aceleiaşi surse, e-mail-urile contrazic în mod evident modul în care Casa Albă a încercat să-l prezinte pe Flynn, şi anume drept cineva care a acţionat pe cont propriu.

După ce Flynn a pledat vinovat vineri şi a recunoscut că a minţit FBI în legătură cu contactele sale cu Kisliak, Ty Cobb, consilierul special al Casei Albe, a declarat că “nimic din mărturia sa sau din inculpare nu implică pe altcineva în afară de domnul Flynn”.

Ca parte a încercărilor de a intra în contact cu Rusia, McFarland a scris că Flynn va discuta cu Kisliak, relatează NYT. “Răspunsul Rusiei va fi cheia în următoarele câteva zile”, îi scria McFarland într-un e-mail altui responsabil din echipa de tranziţie, Tom Bossert, care este în prezent consilier al lui Trump pe probleme de securitate internă. Ea a mai scris că sancţiunile împotriva Rusiei aveau ca scop “să-l atragă pe Trump în capcana de a spune ceva” în apărarea Rusiei şi “să discrediteze victoria lui Trump, spunând că se datorează amestecului Rusiei”, potrivit NYT. Bossert a răspuns cerându-le consilierilor de rang înalt “să apere acum legitimitatea alegerilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.