Diana Caraman este INTERZISĂ la dezbaterile electorale

Publicat:

Diana Caraman este INTERZISĂ la dezbaterile electorale

Postul TV Moldova 1 a interzis participarea la dezbateri electorale candidatului PCRM la funcția de primar al Capitalei, Diana Caraman, din motiv că aceasta nu vorbește limba română.

„Dragi cetățeni. Mă aflu în studioul postului Moldova 1. Nu mi se permite să particip la dezbaterile electorale din motiv că sunt vorbitoare de limbă rusă. Cred că acest lucru este o discriminare, este o încălcare a legislației. Vreau să vă reamintesc că și alți reprezentanți ai statului, care astăzi au început acest conflict, care s-au adresat anterior cetățenilor în limba rusă, ba chiar au împărțit pliante electorale în limba rusă, încalcă legislația”, a declarat Diana Caraman, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Directorul general al Companiei Teleradio Moldova, Vlad Țurcanu, a precizat pe pagina sa de Facebook că un candidat care aspiră la funcția de primar al unui oraș unde se vorbește în limba română, trebuie să cunoască limba de stat. Mai mult, acesta susține că regulamentul postului TV prevede că dezbaterile electorale trebuiesc susținute în limba română.

Diana Caraman este INTERZISĂ la dezbaterile electorale

„Diana Caraman, candidata comuniștilor la Primăria Chișinăului, a insistat astăzi la dezbaterea electorală de la Radio Moldova să vorbească în limba rusă, deși regulamentul nostru prevede clar că dezbaterile electorale la Teleradio-Moldova se țin în limba română. În consecință, doamnei candidate i s-a închis microfonul și i s-a recomandat să părăsească studioul.

Ni se pare important ca un candidat care pretinde să conducă un oraș locuit preponderent de români/moldoveni să poată să se exprime în limba acestora”, a scris directorul Teleradio Moldova, Vlad Țurcanu.

Amintim că deputata Diana Caraman candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Comuniștilor, condus de fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Diana Caraman spune că formațiunea sa are experiența necesară pentru a dezvolta orașul, iar prioritățile sale în calitate de primar general vor viza domeniul protecției sociale.

Diana Caraman este INTERZISĂ la dezbaterile electorale

„În calitate de deputat, sunt unul dintre cei mai activi parlamentari. Cea mai importantă componentă a activității mele vizează comunicarea cu oamenii. Programul nostru electoral vine să crească nivelul calității vieții fiecărui cetățean din Chișinău. Sunt convinsă că oamenii au nevoie ca autoritățile să-i asculte, iar eu pot să asigur acest lucru. Dar cel mai important lucru este că eu nu merg la Primărie singură, am în spate o echipă mare și experimentată, partidul care a împlinit 30 de ani de la fondare, partidul care a demonstrat la nivel de stat că este posibil să dezvolți țara și poți să obții încrederea oamenilor. Sunt sigură că și la nivelul municipiului Chișinău putem asigura acest rezultat”, a spus candidatul Diana Caraman.

Conform tragerilor la sorți, Diana Caraman de la Partidul Comuniștilor urmează să fie cu numărul 5 în buletinul de vot.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina

Rusia revendică distrugerea unor avioane de luptă Su-27 la baza de la Mirogorod în Ucraina Rusia a afirmat marţi că a distrus cinci avioane...

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului

Beat, fără cască și permis în goană cu motocicleta pe ulițele satului Beat, fără cască și fără permis de conducere. Inspectorii de patrulare au dat...

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei ‘păci juste’

Orban îi sugerează lui Zelenski să accepte o încetare a focului; preşedintele ucrainean insistă asupra unei 'păci juste' Premierul ungar Viktor Orban, care a efectuat...

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană 'avertizează' România: somație pentru București Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.