Die Linke este gata să intre la guvernare în Germania alături de social-democraţi

Publicat:

Partidul german Die Linke (extrema stângă) este pregătit pentru discuţii privind o eventuală coaliţie guvernamentală de centru-stânga în Germania după alegerile parlamentare din 26 septembrie, a declarat co-liderul grupului Stângii din Parlamentului European, germanul Martin Schirdewan, într-un interviu publicat luni de euractiv.com, potrivit agerpres.

Întrebat în legătură cu criticile pentru abordarea pro-rusă a partidului său, Schirdewan a spus că toate subiectele, inclusiv chestiunile de politică externă, se vor afla pe masa negocierilor post-electorale.


Citeşte şi: Opoziţia lui Jonas Gahr Store câştigă alegerile în Norvegia – Black News

Într-o recentă dezbatere televizată, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Armin Laschet, l-a întrebat insistent pe rivalul său social-democrat Olaf Scholz dacă partidul acestuia, SPD, va forma o coaliţie cu Verzii şi Die Linke.

Scholz, creditat cu cele mai mari şanse de a deveni următorul cancelar al Germaniei, a refuzat să excludă posibilitatea de a lucra cu extrema stângă germană, susţinând că în primul rând alegătorii trebuie să-şi exprime punctul de vedere la vot. Totuşi, el a precizat că există diferenţe evidente între partide (SPD şi Die Linke, n.red.) , ceea ce ar face foarte dificilă formarea unui guvern de coaliţie.

De partea sa, candidata ecologistă pentru postul de cancelar, Annalena Baerbock, a subliniat că ”luptă pentru un guvern sub conducere verde” şi că partidul său are cele mai multe lucruri în comun cu SPD, ”în special în sfera socială”.

Citeşte şi: Joe Biden va ţine un discurs în faţa Adunării Generale a ONU – Black News

Referitor la stânga politică, Baerbock a spus că ‘o politică pro-europeană’ va fi importantă, adăugând că există ”mari diferenţe” între Verzi şi Die Linke.

Un sondaj de opinie realizat de institutul INSA şi publicat duminică arăta că SPD şi-a sporit avansul faţă de blocul conservator, ajungând la cel mai ridicat nivel în preferinţele electoratului de după iunie 2017. Astfel, social-democraţii ar obţine 26% din voturi, conservatorii 20%, iar Verzii 15%. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.